Χανιά | Τα “Γενναία Παιδιά” χρειάζονται την στήριξή μας – Βοηθήστε κι εσείς την ΕΛΕΠΑΠ αυτά τα Χριστούγεννα

ΗΧανιά | ΕΛΕΠΑΠ, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων, είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο για παιδιά με αναπηρία στην Ελλάδα.

Ως εξειδικευμένο Κέντρο Αποκατάστασης παρέχουμε εξειδικευμένα θεραπευτικά, ιατρικά και παιδαγωγικά προγράμματα στα “ Γενναία μας Παιδιά” με αναπηρία και στα 83 χρόνια λειτουργίας μας στην Ελλάδα

έχουμε προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης σε πάνω από 100.000 παιδιά.

Στα Χανιά, ένα από τα 6 παραρτήματα στην Ελλάδα, με 31 άτομα προσωπικό, μετράμε φέτος 41 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και προσφοράς. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι 9μελές και απαρτίζεται από εθελοντές.

Στις εγκαταστάσεις εξυπηρετούνται περίπου 180 παιδιά (βρέφη υψηλού κινδύνου από 0 μηνών έως 18 μηνών, νήπια και παιδιά σχολικής ηλικίας) σε μηνιαία βάση με εγκεφαλική παράλυση, νευροαναπτυξιακές διαταραχές και διάφορα σύνδρομα, τα οποία απολαμβάνουν όλες τις απαραίτητες για την διάγνωση τους θεραπείες, ανεξάρτητα από την οικονομική και ασφαλιστική τους κατάσταση.Δυστυχώς, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, η πανδημία με όλες τις αντιξοότητες της συνεχίζει να στερεί, σημαντικό για την βιωσιμότητα του παραρτήματος μέρος των εσόδων μας (χορηγίες, δωρεές, εκδηλώσεις και δράσεις για οικονομική ενίσχυση του παραρτήματος, καθυστερημένη αποζημίωση των θεραπειών από ΕΟΠΥΥ και ασφαλιστικά ταμεία, κ.α.), ενώ παράλληλα έχουν αυξηθεί τα λειτουργικά έξοδα λόγω τήρησης αυξημένων μέτρων προστασίας και ιατροτεχνολογικού υλικού βάσει πρωτοκόλλων ΕΟΔΥ.

Καθημερινά γίνεται υπερπροσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών και τα απαραίτητα έξοδα. Από τα ετήσια έσοδα του παραρτήματος, που υπό φυσιολογικές συνθήκες το 15% καλύπτεται από την Κρατική Επιχορήγηση του Υπουργείου Εργασίας , το 45% από νοσήλια και ασφαλιστικά ταμεία και το υπόλοιπο από χορηγίες/ δωρεές και λοιπές δράσεις, το 90% δαπανάται αποκλειστικά για τα παιδιά με την μορφή αμοιβών προσωπικού και εργοδοτικών εισφορών, ενώ το 10% αποτελεί λοιπές λειτουργικές δαπάνες.

Τα “Γενναία Παιδιά” αντιμετωπίζουν καθημερινά μία δύσκολη πραγματικότητα, και δίνουν το δικό τους αγώνα, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ για να προχωρήσουν έτσι, γενναία και αισιόδοξα και να μπορέσουν να συνεχίσουν τις θεραπείες τους, χρειάζονται την υποστήριξή σας.

Για να φτάσει η βοήθεια σας στα “Γενναία Παιδιά” της ΕΛΕΠΑΠ μπορείτε να επιλέξετε την χορηγία / δωρεά ποσού με κατάθεση στους λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 489/540412-64,ALPHA BANK : 660-00-2002-013954 ) ήτο πρόγραμμα οικονομικής υιοθεσίας θεραπειών.

Υιοθετώντας οικονομικά τις θεραπείες ενός Γενναίου Παιδιού, το βοηθάτε να συνεχίσει τα θεραπευτικά και τα παιδαγωγικά του προγράμματα, που το βοηθούν να κάνει κάθε μέρα, έστω και μικρά βήματα προόδου, αυτά που στην ΕΛΕΠΑΠ ονομάζουμε «Βήματα Ζωής».

Η Οικονομική Υιοθεσία γίνεται με μία μηνιαία συνδρομή της επιλογής σας (όποιο ποσό έχετε εσείς τη δυνατότητα να προσφέρετε και το οποίο καταβάλλετε με όποιον τρόπο θέλετε) και γίνεται αποκλειστικά μέσω του site ΕΔΩ.

Προμηθευτείτε τους λαχνούς, τo γούρι “Cosmos” Zolotas 2022 και το ημερολόγιο “ΕΛΕΠΑΠ 2022”:

Στην ιστοσελίδα ΕΔΩΣτα τηλέφωνα 2821097499 και 2821097699Ή μέσω email στο [email protected]

Για να επωφεληθεί το παράρτημα ΕΛΕΠΑΠ Χανίων πρέπει η διεύθυνση που θα δηλώσετε στην φόρμα των λαχνών να βρίσκεται στην Κρήτη.

Η ΕΛΕΠΑΠ Χανίων ευελπιστεί και φέτος στην πολύτιμη υποστήριξή σας, την οποία έχει πραγματικά ανάγκη σήμερα, περισσότερο από ποτέ και σας εύχεται μέσα από τη καρδιά της καλές γιορτές με υγεία και πάντα τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Τα “Γενναία Παιδιά” χρειάζονται την στήριξή μας – Βοηθήστε κι εσείς την ΕΛΕΠΑΠ αυτά τα Χριστούγεννα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα