Χανιά | Συντονισμός φορέων και προγραμμάτων για την οδική ασφάλεια

Πρωτοβουλία για τον συντονισμό φορέων που εμπλέκονται στα θέματα της οδικής ασφάλειας ανέλαβε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στον ΟΑΚ, συνάντηση φορέων του νομού με την συμμετοχή και της προέδρου του Ινστιτούτου για την Οδική Ασφάλεια «Πάνος Μυλωνάς» κας Βασιλικής Δανέλλη Μυλωνά.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ κ. Φώτης Καζάσης,

η συγκεκριμένη πρωτοβουλία φορά σε προγράμματα βιωματικής εκπαίδευσης με στόχο παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

Ο κ. Καζάσης τόνισε πως με δεδομένο το ότι το Ινστιτούτο διαθέτει της δυνατότητες για την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων, η ιδέα ήταν να αξιοποιηθούν κάποιοι χώροι που υπάρχουν στην Αγιά, όπου μπορεί να εγκατασταθεί ο ανάλογος εξοπλισμός και να αρχίσουν να πραγματοποιούνται επισκέψεις μαθητών δημοτικών και γυμνασίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ ανέφερε στόχος είναι ο συντονισμός των προγραμμάτων που διαθέτουν οι φορείς προκειμένου να προκύψει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Οδική Ασφάλεια «Πάνος Μυλωνάς» κα Βασιλική Δανέλλη Μυλωνά, ανέφερε πως τα κρισιμότερα ζητήματα στο θέμα της οδικής ασφάλειας είναι το οδικό δίκτυο, το θέμα της συμπεριφοράς του οδηγού και αυτό της εκπαίδευσης.

Η κα Μυλωνά είπε επίσης πως το Ινστιτούτο έχει κάνει μια μελέτη στα ζητήματα ασφάλειας για τα πιο επικίνδυνα σημεία στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο, η οποία μάλιστα έχει παραδοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και αφορά και στον ΒΟΑΚ, όπου όπως διαπιστώνεται είναι πάρα πολλά τα σημεία στο βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης τα οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και τα οποία αναμένεται να ληφθούν υπόψη σε ότι αφορά τις νέες παρεμβάσεις.

Στην σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από αρκετούς φορείς των Χανίων καθώς και η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κα Βάλια Βαγιωνάκη.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα