Χανιά | «Σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την μια άκρη της Κρήτης στην άλλη» | Σύσκεψη στο ΕΒΕΧ

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων με την συμμετοχή φορέων του νομού και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης όπου σημειώθηκε από τους συμμετέχοντες πως ζητούμενο στο σχεδιασμό για τον αυτοκινητόδρομο θα πρέπει να είναι, ότι αυτός θα πρέπει να περιλαμβάνει και το τμήμα τον Χανίων

από το Λιμάνι του Καστελίου μέχρι τον κόμβο της Σούδας καθώς και το τμήμα της Ανατολικής Κρήτης, μέχρι την Σητεία.

Σημειώθηκε δε χαρακτηριστικά από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης, κ. Σπύρο Σοφιανό ότι δεν μπορεί να μείνει έξω από την μελέτη Στρατηγικού Σχεδιασμού, το κομμάτι από τον κόμβο της Σούδας έως τον κόμβο Καστελίου, αλλά πρέπει να αφορά το δρόμο στο σύνολο του.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, επικαλέστηκε στοιχεία τα οποία αναφέρονται στον φόρτο του δρόμου δυτικά των Χανίων και τόνισε ότι το κομμάτι του σχεδιασμού πρέπει να είναι ενιαίο.

Και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης είπε πως ο σχεδιασμός πρέπει να περιλαμβάνει την Κρήτη, από το ένα της άκρο έως το άλλο καθώς ο φόρτος των οχημάτων στο δυτικό άκρο του νησιού είναι ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες τεράστιος.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Γιάννης Μαργαρώνης σημείωσε πως ένας ολοκληρωμένος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος έχει τεράστια σημασία για την ανάπτυξη της Κρήτης.

Ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των υπολοίπων φορέων.

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Βάλια Βαγιωνάκη, έκανε λόγο για την πρώτη σοβαρή προσπάθεια μετά από 40 χρόνια. Η μελέτη καλύπτει το δρόμο από Καστέλι μέχρι Σητεία, ενώ ανέφερε πως οι συζητήσεις για την χρηματοδότηση του έργου, έχουν ήδη ξεκινήσει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Τέλος ο Θεματικός Αντιπεριφερείαρχης κ. Νίκος Καλογερης τόνισε πως το συγκεκριμένο έργο ξεπερνάει τα στενά όρια του κάθε δήμου, έκανε λόγο για καθυστέρηση στην μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού, ενώ ανέφερε το με ποια σειρά θα υλοποιηθεί το έργο είναι δευτερεύουσας σημασίας.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα