Χανιά | Στην Σλοβενία με το Erasmus το 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου | Photos

Ξεκίνησε για το 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ «Modern Classrooms Modern Education», που καλύπτει χρονικά την περίοδο 1-9-2017 έως 31-8-2019. Οι χώρες που συμμετέχουν, πέρα από την Ελλάδα, είναι η Ιταλία, η Ρουμανία, η Τουρκία και η Σλοβενία, η οποία συντονίζει το πρόγραμμα.

Το εκπαιδευτικό σχέδιο «Modern Classrooms Modern Education» φιλοδοξεί να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες μαθητές με τα απαραίτητα ψηφιακά εργαλεία, τα οποία θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν και να παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους από τα σχολεία των συμβεβλημένων χωρών επιλεγμένες ενότητες των σχολικών τους εγχειριδίων από τα μαθήματα της Γλώσσας-Λογοτεχνίας, των Μαθηματικών και των Θρησκευτικών.

Ο στόχος είναι να κερδίσουν οι μαθητές ποιοτικό χρόνο με τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή μαθαίνοντας να τον χρησιμοποιούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς, η συνάντηση μαθητών της τοπικής μας κοινωνίας με μαθητές άλλων χωρών της Ευρώπης, η επαφή με διάφορες κουλτούρες που συναποτελούν το ψηφιδωτό του ευρωπαϊκού μας πολιτισμού, καθώς και η σταδιακή ανάπτυξη πολυεπίπεδων δεξιοτήτων από την πλευρά των μαθητών.

Ήδη, από τις 27-29 Νοεμβρίου του περασμένου έτους δύο εκπαιδευτικοί από το σχολείο μας, η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Ξερογιαννάκη Αναστασία και ο καθηγητής Θρησκευτικών Μέμος Γεώργιος είχαμε τη δυνατότητα να βρεθούμε στο Μπελτίντσι της Σλοβενίας για να συζητήσουμε από κοινού με τους διεθνείς εταίρους μας τις λεπτομέρειες της εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος.

Η πρώτη αυτή συνάντηση αποτιμάται θετικά, τόσο διότι αποτέλεσε την πρώτη γνωριμία των συντελεστών του προγράμματος, όσο κι επειδή μας έδωσε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε από κοντά ένα άγνωστο, ως τα πριν, εκπαιδευτικό σύστημα, και να γνωρίσουμε παράλληλα μία υπέροχη χώρα, τη Σλοβενία.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα