Χανιά | Στα Σφακιά ο Αυστραλός Πρέσβης | Photos

Στα πλαίσια των εορτασμών για την 76η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, επισκέφτηκε τη Χώρα Σφακίων ο πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα κ. Griffin John, όπου κατέθεσε στεφάνι στο χώρο του μνημείου.
Ο Εξοχότατος επέλεξε να αποδώσει φόρο τιμής στους Έλληνες και συμμάχους στρατιώτες, οι οποίοι αγωνίστηκαν για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας. Εξέφρασε

τις ευχαριστίες του στους Σφακιανούς όπου την περίοδο εκείνη περιέθαλψαν τους κυνηγημένους Αυστραλούς στρατιώτες και τους βοήθησαν να διαφύγουν ασφαλείς. Για αυτή τους τη βοήθεια στη συνέχεια αντιμετώπισαν την αγριότητα των Γερμανών οι οποίοι εκτέλεσαν πολλούς απ’αυτούς.
Μετά από αίτημα του, συνάντησε κατοίκους της περιοχής οι οποίοι του μετάφεραν τις προσωπικές τους μαρτυρίες για τα γεγονότα της εποχής.
Μεταξύ του Δημάρχου Σφακίων κ. Ζερβού Ιωάννη και του πρέσβη κ. Griffin John ανταλλάχτηκαν αναμνηστικά δώρα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και από τις δύο πλευρές συνεχίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, μεταξύ των δύο χωρών.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα