Χανιά | Προχωρά… με μουρμούρα η ανάπλαση της Πλατείας Σούδας | Photos

Την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Χανίων και Νομαρχιακού Λιμενικού Ταμείου που βάζει σε τροχιά δημοπράτησης το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Σούδας, ενέκρινε κατά πλειοψηφία στην σημερινή του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Το «πολύπαθο» -όπως το χαρακτήρισε ο Δήμαρχος- έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας, βασίζεται σε εγκεκριμένη μελέτη προϋπολογισμού 1,22 εκ. ευρώ και θα υλοποιηθεί με ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων.

ΕΔΩ: Χανιά | Έτσι θα γίνει η Πλατεία της

Σούδας | Photos

Με την σύμβαση, το Λιμενικό Ταμείο παραχωρεί στον Δήμο για πέντε χρόνια, το μέρος της Πλατείας όπου έχει δικαιοδοσία, ώστε ο Δήμος να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου, η προκήρυξη του οποίου αναμένεται μέσα στον Ιανουάριο.

Ενστάσεις και εντάσεις

Τις αντιρρήσεις του ως προς την μελέτη που έχει εγκριθεί εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρώην δήμαρχος Σούδας Γιάννης Περάκης. Ο κ. Περάκης άφησε αιχμές για έλλειψη ενημέρωσης για την πορεία του έργου και ζήτησε να τροποποιηθεί η μελέτη καθώς προβλέπεται πεζοδρόμιο 6 μέτρων στην ανατολική πλευρά της πλατείας έναντι εννέα μέτρων στην δυτική πλευρά, γεγονός που αδικεί τους επιχειρηματίες της πλευράς αυτής.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Βλαχάκης διευκρίνισε πως αυτός ο χώρος είναι δημόσιος και δεν ανήκει σε κανέναν καταστηματάρχη και διαβεβαίωσε πως ο κοινόχρηστος χώρος που θα παραχωρηθεί προς χρήση, θα είναι ο ίδιος για όλους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της περιοχής, Σταμάτης Κολιακουδάκης μετέφερε τη συμφωνία των μελών του συλλόγου με την προωθούμενη ανάπλαση: «Είμαστε όλοι σύμφωνοι πλην ενός και αυτό είναι και υγιές και δημοκρατικό» ανέφερε.

Από την δημοτική κοινότητα Σούδας, ο Πρόεδρος, Κώστας Φωκάς, διαπίστωσε πως όντως υπάρχουν προβλήματα στη μελέτη, τα οποία έχουν επισημανθεί στο παρελθόν χωρίς να έχουν επιλυθεί. Ωστόσο, τάχθηκε υπέρ του να προχωρήσει το έργο.

Ακούγοντας αυτά, οι παρατάξεις της μειοψηφίας (πλην της παράταξης Σκουλάκη που δεν είχε εκπρόσωπο και της «Ανταρσίας στα Χανιά») ζήτησαν εξηγήσεις με τον Δήμαρχο να απαντά πως τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει σύσκεψη για το θέμα και οι όποιες αλλαγές αποφασιστούν θα εφαρμοστούν στη διάρκεια της διαδικασίας, τονίζοντας πως μια πιθανή τροποποίηση της μελέτης τώρα θα πήγαινε πίσω το έργο για πολλούς μήνες, μέχρι να ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Τελικά οι παρατάξεις Παπαδογιάννη και Σαρρή αλλά και ο κ. Παπαντωνάκης ψήφισαν υπέρ με κάποιες επιφυλάξεις ενώ από την παράταξη Βάμβουκα διαφοροποιήθηκαν ο Γιάννης Περάκης, ο Μανώλης Φραγκάκης, ο Δημήτρης Λεβεντάκης και ο Σταύρος Φιωτάκης.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα