Χανιά | Πολιτική μέσω facebook από τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου | Τι «ανέβασε» για το κτίριο της Μεραρχίας

Στο κόστος που έφθασε τα 103 εκατ. ευρώ, για την αγορά του ακινήτου στο Καστέλι της Παλιάς Πόλης, το οποίο περιλαμβάνει και τα τρία κτίρια αναφέρεται με ανάρτηση του στα social media ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Βασίλης Διγαλάκης.

Μάλιστα ο κ. Διγαλάκης επισύναψε και το σχετικό πωλητήριο που πάντως αναφέρει πως το κόστος καταβλήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το Υπουργείο Παιδείας.

Η

ανάρτηση:

«Με αφορμή την ανάρτηση της Δάφνης Μανουσάκη, η οποία αποκατέστησε την αλήθεια σχετικά με το σχεδιασμό για την ανάπτυξη του Πολυτεχνείου σε ενιαίο campus στο Ακρωτήρι, θα ήθελα να αναφερθώ και σε άλλες ανακρίβειες που διαδίδονται σχετικά με την αγορά των κτιρίων στην παλιά πόλη: ότι, δήθεν, κάποια από τα κτίρια (οι Φυλακές) παραχωρήθηκαν δωρεάν (!) στο Πολυτεχνείο, ενώ τα υπόλοιπα αγοράστηκαν σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή …

Επισυνάπτω το Πωλητήριο του ακινήτου στο Καστέλι της Παλιάς Πόλης, το οποίο περιλαμβάνει και τα τρία κτίρια (Στρατώνες, Φυλακές, Μεραρχία). Το τίμημα, 103 εκ. δραχμές το 1986, αποπληθωρισμένο με βάση το γενικό δείκτη τιμών καταναλωτή, σήμερα αντιστοιχεί σε 4 εκατομμύρια ευρώ. Αποπληθωρισμένο και με το δείκτη τιμών ακινήτων, το τίμημα αντιστοιχεί σήμερα σε περισσότερο από 10 εκατομμύρια ευρώ.»

Το πωλητήριο:

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα