Χανιά | «Όλοι στην απεργία της Πέμπτης» | Κάλεσμα από Εργατικό Κέντρο και Σωματεία Εργαζομένων

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει για την ερχόμενη Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, απεύθυναν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων κ. Γιάννης Μανωλικάκης και εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων των Χανίων.

Στο κάλεσμα του ο πρόεδρος του Ε.Κ.Χ ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η σημερινή κυβέρνηση για μία ακόμη φορά έχει βάλει στο στόχαστρο όλους τους εργαζόμενους έχοντας

στα σχέδιά της περικοπές μισθών και συντάξεων, εξαθλιώνοντας και οδηγώντας στην φτώχεια τον ελληνικό λαό.»

Είπε επίσης πως πρέπει να σταματήσει «εδώ και τώρα αυτή η φοροληστρική επιδρομή από τη σημερινή συγκυβέρνηση και να πάψει να εκτελεί τις εντολές της συμμορίας του διεθνούς κεφαλαίου που σκοπό έχει να ξεπουλήσει την χώρα μας και να εξαθλιώσει τους Έλληνες πολίτες.»

Τα αιτήματα των εργαζομένων, όπως διατυπώθηκαν από τον πρόεδρο του Ε.Κ.Χ.:

1)Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.Κάτω τα χέρια από τον συνδικαλιστικό νόμο, το δικαίωμα στην απεργία το οποίο αποκτήθηκε με αγώνες.

2)Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης ΤΩΡΑ και επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ΕΥΡΩ ,κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ΕΥΡΩ

3)Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα.

4)Να καταργηθεί ο Νόμος Κατρούγκαλου, το έκτρωμα για ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό

5)Όχι στην πώληση της ΔΕΗ και της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων αγαθών

6)Κανένας πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί της ίδιας ημέρας στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς απεύθυναν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΙΚΑ κ. Γιώργος Ζουρίδης, η κα Εμμανουέλα Περράκη γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων, ο Γραμματέας του Ε.Κ. κ. Διονύσης Κωνσταντιδάκης και ο πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Μανώλης Μπαμιάκης.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα