Χανιά | Οι πρώτες «βουτιές» στον Αγ. Ονούφριο για άτομα με αναπηρία | Photos + Video

Το υπερσύγχρονο σύστημα SEATRAC για πρόσβαση στην θάλασσα ατόμων με κινητικά προβλήματα διαθέτει πλέον και η παραλία του Αγίου Ονουφρίου, μετά την Νέα Χώρα και τους Αγίους Αποστόλους. Την υποδομή εγκαινίασε σήμερα το πρωί ο 24χρονος Δημήτρης που με την βοήθεια του συνοδού του, έκαναν την σχετική επίδειξη στα ΜΜΕ.«Ο Δήμος Χανίων δείχνει την ευαισθησία και την προσοχή του στα άτομα με κινητικά προβλήματα» δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, προσθέτοντας πως επελέγη

η συγκεκριμένη παραλία γιατί θα βοηθήσει και την κατασκήνωση που φιλοξενεί παιδιά με κινητικά προβλήματα. «Δεν θα σταματήσουμε εδώ, θα ενισχύσουμε και άλλες παραλίες με αυτά τα συστήματα και μάλιστα είμαστε ο Δήμος στην Ελλάδα που έχει πρωτοπορήσει σε αυτόν τον τομέα» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πώς όποιος θέλει να κάνει χρήση του συστήματος μπορεί να προμηθεύεται από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου ένα χειριστήριο ώστε να μην ζητάει αυτό που έχει η καντίνα.

Ανάγκη συμπληρωματικών υποδομών

Την ανάγκη συμπλήρωσης των υποδομών προέταξε η πρόεδρος του σωματείου ΑΜΕΑ νομού Χανίων, Αμαλία Μπασιά: «Σίγουρα είναι πάρα πολύ καλό που μπήκε υποδομή για ανάπηρους σε τρεις λαϊκές συνοικίες όμως χρειάζεται μία αλυσίδα προσβασιμότητας σε κάθε παραλία που σημαίνει ράμπες ευθείες, τουαλέτες για τους κινητικά ανάπηρους, ζωγραφισμένες θέσεις πάρκινγκ, αλλαξιέρες κλπ» τόνισε.

Το SEATRAC

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα που έχει σχεδιαστεί από το πανεπιστήμιο Πατρών και αποτελεί ελληνική καινοτομία που έχει κατοχυρωθεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ ως πατέντα. Το κόστος του φτάνει τα 35.000 ευρώ.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα