Χανιά | Μία μοναδική γιορτή στην Αγία Μαγδαληνή στη Χαλέπα | Photos

Μία ξεχωριστή και μοναδική εορτή εκτυλίχθηκε στα Χανιά, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας με αφορμή την αρχή της Ινδίκτου και την αφιερωμένη ημέρα στο φυσικό περιβάλλον.Φέτος όπως και πέρυσι πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, λαμπρός εορτασμός για την ημέρα αυτή, στον αύλειο χώρο του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στη Χαλέπα Χανίων.Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την αρχή της Ινδίκτου ξεκίνησαν με τον καθιερωμένο Αγιασμό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής.

Ακολούθως

μετά το πέρας του Εσπερινού στον αύλειο και ειδικά διαμορφωμένο πευκόφυτο χώρο του Ναού, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Δαμασκηνός, αφού πρωτίστως ευχαρίστησε όλο τον κόσμο, για την αθρόα ανταπόκριση προσφοράς στο έργο του κεντρικού συσσιτίου και αυτήν την ευλογημένη ημέρα, ανέγνωσε το Πατριαρχικό Μήνυμα της Α.Θ.Π. και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.Εκατοντάδες κόσμου γέμισαν το όμορφο αλσάκι, που παραδόθηκε σε παραδοσιακά κρητικά ακούσματα που επιμελήθηκε το συγκρότημα του γνωστού κρητικού καλλιτέχνη Γιώργου Χαιρέτη.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πλήθος Κληρικών και αρχόντων του τόπου μας ανάμεσα τους ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Οργανισμών, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα