Χανιά | Καταδικάζει το Νατοϊκό συνέδριο η Επιτροπή Ειρήνης

«Καταδικάζουμε, με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, όλες τις ενέργειες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ που μας δένουν όλο και περισσότερο στους τυχοδιωκτικούς ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εγχώριας αστικής τάξης» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της επιτροπής ειρήνης Χανίων που συνεχίζει ως εξής:

«Σαν τέτοια ενέργεια χαρακτηρίζεται και το 8ο ετήσιο συνέδριο του ΝΑΤΟϊκού Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), που ξεκίνησε στις 6 Ιούνη στην Σούδα, με αντικείμενο αυτά που προτάσσει η λυκοσυμμαχία για κυριαρχία του ευρωατλαντικού άξονα στον κρίσιμο δίαυλο Ανατολικής

και Κεντρικής Μεσογείου.
Το συνέδριο, που ολοκληρώνεται την Πέμπτη 8 Ιούνη, έχει θέμα «Η ανάπτυξη των επιχειρήσεων ασφάλειας στη θάλασσα ως μέσο για να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες προκλήσεις ασφαλείας και οι εξελισσόμενες απειλές στη θάλασσα».
Ανοίγοντας το συνέδριο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευ. Αποστολάκης, είπε μεταξύ άλλων: «Θέλω να υπογραμμίσω τη σημασία του Αιγαίου και κύρια της Μεσογείου. Αλλωστε βρισκόμαστε στην Κρήτη. Ένας τόπος που αποτελεί στρατηγική σύνδεση μεταξύ 3 ηπείρων στη θαλάσσια επικράτεια».
Περιγράφοντας ουσιαστικά τη διάθεση της κυβέρνησης για μεγαλύτερη εμπλοκή στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς, πρόσθεσε: Και η Ελλάδα, ένα νησιωτικό έθνος με μεγάλη ναυτική ιστορία, έχει την ικανότητα και την υποχρέωση να διαδραματίσει βασικό ρόλο, ανοίγοντας το δρόμο προς τη σταθερότητα και την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής».
Το ΚΕΝΑΠ είναι ο ακρογωνιαίος λίθος και το κέντρο των προηγούμενων και μελλοντικών προσπαθειών σε σχέση με την εκπαίδευση».
Πρόσθεσε ακόμα πως «το ΚΕΝΑΠ αποτελεί μέρος του οράματός μας για την αύξηση της στρατηγικής σημασίας ολόκληρης της περιοχής στην Κρήτη. Εχουμε μεγάλα σχέδια που θα εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα, το ΝΑΤΟ και τους συνεργάτες μας.
Η Ελλάδα, ως θαλάσσιο έθνος με βαθιά εμπειρία σε θέματα ναυτιλίας, είναι εδώ για εσάς. Πιστεύουμε στη συλλογικότητα και τη συνεργασία. Το ΚΕΝΑΠ θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες σας σε οποιονδήποτε τομέα μπορεί να χρειαστείτε»…
Εξάλλου, από στελέχη του ΚΕΝΑΠ επισημαίνονταν ως ιδιαίτερης αξίας η παρουσία και οι παρεμβάσεις που έκαναν στο συνέδριο οι αρχηγοί ΓΕΝ Βουλγαρίας και Ρουμανίας, χώρες με τις οποίες η κυβέρνηση – όπως το έχει διατυπώσει ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας – θέλει να στήσει έναν «άξονα σταθερότητας προς τα βόρεια», εκεί όπου κλιμακώνεται η ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση του ΝΑΤΟ με τη Μόσχα.
Την ίδια ώρα, οι Αμερικανοί απέστειλαν στην Αθήνα κατάλογο με στρατιωτικές «διευκολύνσεις» που θα επιθυμούσαν να έχουν στο ελληνικό έδαφος εκτός από τη Σούδα.
Καλούμε τον Χανιώτικο Λαό να μην εφησυχάζει και να συνεχίσει τον αγώνα για το κλείσιμο της Βάσης της Σούδας.»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα