Χανιά | Ιδρύεται ΔΕΥΑ Αποκορώνου – Γιατί γίνεται τώρα, τι δηλώνουν δήμαρχος και αντιπολίτευση

Την ίδρυση ΔΕΥΑ στον Αποκόρωνα, με έδρα τον Βάμο, φέρνει στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αποκορώνου η οικεία δημοτική αρχή. Όπως δήλωσε στο zarpanews.gr ο δήμαρχος, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, οι διαδικασίες είχαν αρχίσει από το 2019 και τώρα θα πρέπει να ληφθεί η τελική απόφαση:

«Το δημοτικό συμβούλιο είχε λάβει σχετικές αποφάσεις, μια το 2019 και μια το 2020, με την προϋπόθεση να ολοκληρωθεί η μελέτη βιωσιμότητας που τώρα είναι έτοιμη κι έτσι φέρνουμε το θέμα ξανά στο συμβούλιο για την τελική απόφαση. Εγώ είμαι

κάθετα αντίθετος στην ενοποίηση των ΔΕΥΑ στη χώρα, πρέπει όμως να νοικοκυρευτεί η ύδρευση στον Αποκόρωνα για να μπορέσουμε να αντισταθούμε σε αυτό. Σήμερα έχουμε ένα γραφείο ύδρευσης που λειτουργεί με 4 υδραυλικούς και δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του δήμου. Τώρα είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μιας. Όσο για την συγχώνευση των ΔΕΥΑ, δεν είναι εύκολο εγχείρημα να γίνει, και η ΚΕΔΕ και οι δήμοι θα αντιδράσουμε σε αυτό», είπε ο δήμαρχος.

«Δεν το βλέπουμε κατ’αρχήν αρνητικά, αλλά θα πρέπει πρώτα η δημοτική αρχή να δώσει απαντήσεις για τους στόχους της. Ξέρουμε ότι αυτό το διάστημα υπάρχει το σχέδιο για την ενοποίηση των ΔΕΥΑ στη χώρα που μπορεί να έχει τώρα σταματήσει, αλλά θα επανέλθει. Τι θα γίνει τότε με μια ΔΕΥΑ Αποκορώνου που πάει να ιδρυθεί; Είναι σωστο να ιδρυθεί τώρα;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Αποκορώνου, Ανδρέας Κουκλινός.

«Εμείς σαν παράταξη θα εξετάσουμε το θέμα πρώτα, γιατί το πληροφορηθήκαμε μόλις τώρα ότι θα συζητηθεί στο συμβούλιο. Δεν θέλουμε να είναι απλά μια κίνηση για τακτοποίηση ημετέρων, αλλά κάτι ωφέλιμο για τον Αποκόρωνα. Θα θέσουμε ερωτήματα στον δήμαρχο και θα τοποθετηθούμε στο συμβούλιο«, είπε ο επικεφαλής της παράταξης «Αποκόρωνας Νέα Αρχή», Κώστας Γύπαρης.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Ιδρύεται ΔΕΥΑ Αποκορώνου – Γιατί γίνεται τώρα, τι δηλώνουν δήμαρχος και αντιπολίτευση appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα