Χανιά | Γερμανοί πουλάνε ελληνική φέτα μέσω Τουρκίας ενώ εμείς συζητάμε για ανάπτυξη | Photos

Με την φολκλόρ επωνυμία «Συρτάκης», σήμα την ελληνική σημαία και φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου, Γερμανικός κολοσσός στον χώρο των τροφίμων, διακινεί τυρί φέτα στις διεθνείς αγορές. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό από τα Χανιά ο κ. Αριστοτέλης Καρβέλας, πρόεδρος της Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. η συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία γερμανικών συμφερόντων, εμφανίστηκε στην έκθεση Anuga με «σημαία» το ελληνικό τυρί. «Είναι

προϊόν του γερμανικού μάρκετινγκ, μια εταιρεία που παράγει τα προϊόντα της στην Τουρκία. Προφανώς βρήκαν κάποιους παραγωγούς που έχουν το δικαίωμα να πάρουν το όνομα «φέτα» και οι οποίοι πιθανόν είχαν κάποια αδυναμία και με ένα πολύ δυνατό μάρκετινγκ το προωθούν σε όλο τον κόσμο και φτάνουν στο σημείο να πουλάνε το δικό μας προϊόν μέσα από κανάλια τουρκικά και γερμανικά» ανέφερε.

Διαβατήριο για τις αγορές το brand name «Κρήτη»

Πάντως σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της στις διεθνείς εκθέσεις και οι εξαγωγές τροφίμων παρουσιάζουν μια δυναμική.

Όσο για τα Κρητικά προϊόντα; «Είναι διαβατήριο για μας όταν βγάζουμε πωλητήριο σε μια διεθνή αγορά να έχουμε ένα κρητικό προϊόν. Τουλάχιστον στην γαλλική αγορά όταν παρουσιάζεις κρητικό προϊόν έχεις διαβατήριο είτε για το ράφι είτε για το εστιατόριο» τόνισε ο κ. Καρβέλας, προσθέτοντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 60 κωδικοί κρητικών προϊόντων στο Λουξεμβούγο και δεκάδες ακόμη σε Γαλλία, Γερμανία και Σουηδία. Πρόκειται για λάδι τυρί, κριτσίνια, παξιμάδια, προϊόντα που όπως είπε «έρχονται και φωτογραφίζουν το μικροκλίμα και την ποιότητα της παράδοσης και αυτό κερδίζει τους εμπόρους». Αδυναμία, η πολύ μεγάλη τουριστική περίοδος που λόγω της αύξησης της ζήτησης σε εγχώριο επίπεδο, διαταράσσει την ομαλή στην τροφοδοσία της αγοράς.

Ο κ. Καρβέλας τοποθετήθηκε σχετικά στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη που είναι σε εξέλιξη στο Επιμελητήριο Χανίων από το πρωί της Παρασκευής.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα