Χανιά | Φωτιά σε ξερά κλαδιά επεκτάθηκε σε κοντέινερ και αυλή αγροικίας στην Αγιά | Photos

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας σε αγροτικό χώρο στην Αγυιά Χανίων. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, η φωτιά ξεκίνησε από καιόμενα κλαδιά που βρίσκοταν πλησίον ενός παλιού, εγκαταλελειμένου συσκευαστηρίου και καλλιεργειών που καλύπτονταν με στέγαστρο. Όπως δήλωσε ο Αντιπύραρχος Διοικητής Α΄Πυροσβ. Σταθμού, Αντώνης Πρωτοπαπαδάκης: «Άμεσα επιληφθήκαμε περιμετρικά της πυρκαγιάς, καθώς περιφερειακά του συσκευαστηρίου υπάρχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις καθώς και περιουσία πολιτών. Ευτυχώς περιορίσαμε την πυρκαγιά εντός του χώρου του οικοπέδου.» Οι ζημιές

που προκλήθηκαν περιορίστηκαν σε ένα κοντέινερ που βρίσκοταν στο σημείο που εξεράγη από την θερμοκρασία και είχε μέσα χαρτιά και πλαστικά, καθώς και τοπικά περιμετρικά του οικοπέδου που εκδηλώθηκε η φωτιά.Παρόλαυτα η πυρκαγιά έφτασε μέχρι την αυλή γειτονικής περιουσίας, που στεγαζόταν εκτός της αγροικίας μια αποθήκη-παράγκα, ενώ ο ιδιοκτήτης της κατήγγειλε στο zarpanews.gr ότι επανειλημμένως είχε κάνει συστάσεις για τα παρετειμένα κλαδιά στο χωράφι και θεωρεί ότι όποιος έκανε την κίνηση είχε σκοπό να καύσει τα κλαδιά και όχι την τριγύρω περιουσία. Συν τοις άλλοις και εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Χανίων, κος Τάσος Κουρουπάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε σε ότι προειδοποιούσαμε για την αποψίλωση και τον καθαρισμό στις περιουσίες μας. Πρέπει να κάνουμε όλοι τις απαραίτητες ενέργειες για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά. Όποιος εντοπίζει παρόμοια περιστατικά καλό θα ήταν να ενημερώνει τις αρμοδιες αρχές»

Στο σημείο επιχείρησαν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ένα βοηθητικό καθ΄ς και η ομάδα εκτάκτων αναγκών Αγυιάς, ενώ συνολικά συμμετρείχαν 8 πυροσβέστες.

Τα ακριβή αίτια έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού σώματος.

zarpanews.gr

Keywords
Αναζητήσεις
φωτια αγια χανια σημερα
Τυχαία Θέματα