Χανιά | Φορτηγά «ακάλυπτα» και «πολιο-φορτωμένα» | Κίνδυνος-θάνατος για οχήματα και πεζούς | Photos

Εξαιρετικά επικίνδυνα χωρίς τα καλύμματά τους αποδεικνύονται για τα διερχόμενα οχήματα και τους πεζούς, τα φορτηγά που είναι φορτωμένα με μπάζα και χώματα στην περιοχή των Χανίων, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr.

Στις δύο φωτογραφίες διακρίνονται τα δύο φορτηγά να έχουν φορτωμένες τις καρότσες τους με πολλά υλικά -κυρίως μπάζα-, που όμως παραμένουν ακάλυπτα με κίνδυνο να παρασυρθούν από τον αέρα και να αποτελέσουν αιτία δυστυχήματος.
Στην πρώτη περίπτωση (πάνω) η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στον κόμβο των Κουνουπιδιανών επί της οδού Ακρωτηρίου, φαίνεται όχημα της

Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου να έχει φορτωθεί πλήρως με μπάζα, ξερά κλαδιά, ξύλα και σκουπίδια και να διασχίζει χωρίς ιδιαίτερο ενδοιασμό και με ακάλυπτη την καρότσα το δρόμο.

Στη δεύτερη φωτογραφία (κάτω), στη Λεωφόρο Μουρνιών, το Ι.Χ.Φ. είναι γεμάτο με υλικό για χωματουργικές εργασίες, σχηματίζοντας «λόφο» στην κορυφή όπως πολύ καθαρά μπορούμε να δούμε. Ο οδηγός αυτού του φορτηγού όμως έκανε τη διαφορά και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, δένοντας το φορτίο από δεκάδες παλέτες απλά και μόνο με ένα σχοινί.
Ο κίνδυνος για να δημιουργηθεί ατύχημα στην περίπτωση αυτή είναι τεράστιος καθώς, αν οι παλέτες ταλαντευτούν από τον αέρα, αλλάζουν το κέντρο βάρος του οχήματος και «ανεμίζουν» ανεξέλεγκτες.

Εφιστάται ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς των φορτηγών καθώς εκτός του κινδύνου που ενδέχεται να προκληθεί από το φορτίο που κουβαλούν, κινδυνεύουν και από τσουχτερά πρόστιμα καθότι η νομοθεσία για την κυκλοφορία των Ι.Χ.Φ. με άκαμπτο, σταθερό υλικό ως φορτίο επιβάλλει την χρήση καλύμματος στην καρότσα.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα