Χανιά | Ετοιμάζουν μεγάλη άσκηση πολιτικής προστασίας για όλο τον πληθυσμό: Πότε και πώς θα γίνει

Ευρεία σύσκεψη πολιτικής προστασίας με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων, το πρωί της Δευτέρας. Σκοπός της σύσκεψης ήταν η παρουσίαση του υπό αναθεώρηση σχεδίου πολιτικής προστασίας του Δήμου Χανίων, το οποίο εντάσσεται στο πενταετές επιχειρησιακό πλάνο του Δήμου. Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, για την οργάνωση του τμήματος πολιτικής προστασίας πρόκειται να διατεθούν χρήματα από τα σχέδια βιώσιμης αστικής ανάπλασης (ΒΑΑ) από τα οποία ο Δήμος

έχει εξασφαλίσει 10 εκ. ευρώ.

Τις δικές τους σκέψεις και παρατηρήσεις για την καλύτερη οργάνωση τον συντονισμό των υπηρεσιών κατέθεσαν εκπρόσωποι φορέων και σωμάτων ασφαλείας. Πάντως, κοινό συμπέρασμά τους ότι η ανταπόκριση στις πλημμύρες του Οκτωβρίου ήταν ικανοποιητική, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη πως τα φαινόμενα δεν είχαν προβλεφθεί.

Μεγάλη άσκηση ετοιμότητας

Ο Δήμαρχος, ανακοίνωσε επίσης στους παρευρισκόμενους πως είναι στα σχέδια της δημοτικής Αρχή η πραγματοποίηση μιας ευρείας κλίμακας άσκησης την ερχόμενη άνοιξη στα Χανιά, η οποία θα εμπλέξει το σύνολο του πληθυσμού.

«Δεν θέλουμε να είναι άσκηση στα χαρτιά, έτσι να λέμε ότι κάτι κάνουμε. Θέλουμε να εμπλακεί όλος ο πληθυσμός, τα σχολεία, οι καταστηματάρχες, οι υπηρεσίες, όλοι. Ώστε αν και όταν χρειαστεί, να ξέρει ο καθένας τι να πρέπει να κάνει» ανέφερε ο κ. Βάμβουκας.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα