Χανιά | «Είμαστε πια Πρωταθλητές» από τον Βασίλη Σκουντή | Photos

Ένα βιβλίο γεμάτο αναμνήσεις και συγκίνηση, ένα βιβλίο που μιλά στην ψυχή ακόμα και εκείνων που δεν έζησαν το έπος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Ευρωμπάσκετ του 1987, έγραψε ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής.

Έχοντας ζήσει από κοντά τις ιστορικές και αλησμόνητες αυτές, στιγμές με την Εθνική ομάδα μπάσκετ, ο Βασίλης κατάφερε όπως λέει να γράψει ένα βιβλίο το οποίο σηματοδοτεί και τα 30 χρόνια από την ημέρα ορόσημο όπου η Ελλάδα, πέρασε

στον ημιτελικό και έζησε αυτές τις ένδοξες στιγμές στο 12ημερο αγώνων του Ευρωμπάσκετ.

«Πάντα σκεφτόμουν να γράψω αυτό το βιβλίο, το είχα στο μυαλό μου σαν υποχρέωση απέναντι στο Ελληνικό μπάσκετ, σαν ένα «γραμμάτιο» που έπρεπε να εξοφληθεί από μέρους μου, σαν ένα «τάμα» που έπρεπε να εκπληρώσω, γιατί πολλών η ζωή φτιάχτηκε από αυτό το γεγονός, και αποκτήσαμε το επαγγελματικό ευ ζην. Το μπάσκετ και η ζωή μας στην Ελλάδα θα ήταν διαφορετικά, και όχι καλύτερα, αν δεν είχε μεσολαβήσει εκείνο το τρομακτικό δωδεκαήμερο του Ιουνίου του 1987″.Ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλης Αδοντάκης, ο Γιώργος Καλαφατάκης (προπονητής – πρώην διεθνής παίκτης), ο Ηλίας Παπαθεοδώρου (προπονητής Εθνικής Νέων Ανδρών), ο Μανώλης Παπαμακάριος (διεθνής παίκτης), ο Γιάννης Σκαραντωνάκης (πρώην παίκτης), ο Νίκος Φλέκκας (πρόεδρος «Γαλ. Φάρου»), ο Κυριάκος Καψής (δημοσιογράφος) και ο Βασίλης Σκουντής (δημοσιογράφος – συγγραφέας), ενώ τον συντονισμό έκανε ο Βασίλης Φουντουλάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις του βιβλίου, στο Ρέθυμνο (18/07), στο Ηράκλειο (21/07) και στην Ιεράπετρα (τον Σεπτέμβριο).

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα