Χανιά | Δωρεάν και φέτος στα φροντιστήρια επιμελείς μαθητές με οικονομικά προβλήματα

Για έκτη συνεχή χρονιά φέτος, ο Δήμος Χανίων και η Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν τον θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, εξασφαλίζοντας δωρεάν φοίτηση σε παιδιά οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες.

Όπως ανακοίνωσε η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χανίων, Ελευθερία Αλιφιεράκη το πρωί της Πέμπτης σε συνέντευξη τύπου, οι εγγραφές ξεκινούν την Δευτέρα 10 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 19 Ιουλίου. Φέτος, θα δοθούν 24 συνολικά υποτροφίες, 8 για την Γ’ Λυκείου και 1 για ΕΠΑΛ, 6 για την Β’ Λυκείου,

7 για την Α’ Λυκείου και 2 για παιδιά γυμνασίου. Η κα Αλιφιεράκη, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους φροντιστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου, προσφέροντας αφιλοκερδώς τις θέσεις αυτές.

Το έντυπο της αίτησης και ο κατάλογος με τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων. Η επιλογή των μαθητών γίνεται με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια αλλά και με κριτήριο τις επιδόσεις των μαθητών καθώς, όπως σχολίασε ο πρόεδρος των φροντιστών, Γιώργος Καμπουράκης, στόχος είναι να επιλέγονται οι επιμελείς μαθητές.

Ο κ. Καμπουράκης επεσήμανε πως τα παιδιά αυτά εντάσσονται κανονικά και ισότιμα στα τμήματα των φροντιστηρίων και οι φροντιστές δεν έχουν καμία απολαβή. Ακόμη, αναφέρθηκε στα παιδιά που όλοι οι φροντιστές δέχονται εξωθεσμικά, δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν αλλά και στα επισφαλή έσοδα που έχουν τα τελευταία χρόνια από πολλές οικογένειες.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα