Χανιά | Δεν κάνει δεκτή την παραίτηση Βλαχάκη ο Βάμβουκας

Δεν θα κάνει δεκτή την παραίτηση του κ. Μιχάλη Βλαχάκη από την θέση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (ΕΔΩ), ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας όπως αποκάλυψε το πρωί μιλώντας στον SUPER FM 89,6.

«Ο κύριος Βλαχάκης είδε αυτήν την εξέλιξη και ανησύχησε, όπως όλοι μας» τόνισε ο κ. Βάμβουκας προσθέτοντας όμως πως η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση αν και φαίνεται «φωτογραφική» εφόσον βολεύει κάποιους λίγους στο Ενετικό Λιμάνι των Χανιών, στην πραγματικότητα δεν είναι. «Μίλησα

ο ίδιος με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Σαντορινιό, ο οποίος μου εξήγησε ότι σκοπός του νομοσχεδίου είναι να γίνει αυτό που κάνουμε στα Χανιά σε όλη την Ελλάδα και ότι ξεκίνησε από τα Δωδεκάνησα αφού εκεί υπάρχει το πρόβλημα. Είναι ακριβώς στο πνεύμα που πάμε να περάσουμε εμείς. Και με το υπάρχον νομοσχέδιο μπορούμε να προχωρήσουμε» τόνισε, παραδεχόμενος βέβαια ότι ο νόμος έχει ασάφειες και αβεβαιότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάποιους ώστε να υπάρξουν εμπόδια.

«Δεν είναι για ‘μας ο νόμος» «Στην πραγματικότητα ούτε μας αφορά ούτε μας φωτογραφίζει» – «Ανησυχώ γιατί κάποιοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όπως τους βολεύει» τόνισε, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χανίων.

«O σχεδιασμός μας προχωρά»

Ο κ. Βάμβουκας είπε ακόμη πως ο συγκεκριμένος νόμος δημιουργεί ένα προβληματισμό στην δημοτική αρχή, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν θα κάνει ο ίδιος πίσω, σε ότι αφορά τις αλλαγές που έχουν αποφασιστεί.

«Προχωράμε με αποφασιστικότητα για πρώτη φορά σε ένα τόσο δύσκολο ζήτημα» τόνισε ο Δήμαρχος, διαμηνύοντας πως έλαβε διαβεβαιώσεις από τους βουλευτές του νομού πως αν χρειαστεί ειδική διευκρίνηση για την περίπτωση των Χανίων, αυτή θα δοθεί.

Ακούστε τι είπε ο κ. Βάμβουκας στον Δημήτρη Παππά:

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα