Χανιά | ΔΑΠ- ΝΔΦΚ: ROSA NERA ή ανάπτυξη και εξωστρέφεια

Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την αξιοποίηση των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης, εξέδωσε η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του ιδρύματος.

Η ανακοίνωση:

«Το τελευταίο διάστημα είμαστε για άλλη μια φορά παρατηρητές ενός θεάτρου παραλόγου που εξελίσσεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στην χανιώτικη κοινωνία γενικότερα.

Το καθημερινό θέμα αντιπαράθεσης η αξιοποίηση ή όχι της περιουσίας του Πολυτεχνείου Κρήτης

με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του και την βελτίωση της καθημερινότητας του φοιτητή μηχανικού, στα Χανιά.

Υπάρχει ένα δίλλημα που εμείς ως φοιτητές αλλά και πολίτες ,θα πρέπει να απαντήσουμε με ξεκάθαρο τρόπο και ύφος.

Τί ιδρύματα και τί τακτικές θέλουμε να έχουμε σε μία σύγχρονη Ελληνική-Ευρωπαϊκή κοινωνία;!

– Οπισθοδρόμηση, άρνηση και απόλυτο εκμηδενισμό της ανάπτυξης και της αριστείας;

– Εξωστρέφεια ,ανταγωνιστικότητα, πρόοδος και δημιουργία όλων των προϋποθέσεών για την καλύτερη ακαδημαϊκή και φοιτητική μας άνοδο;

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολυτεχνείου Κρήτης η πάγια θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ο μόνος τρόπος ανάπτυξης του ιδρύματος μας ,είναι να απαγκιστρωθούμε από τις ιδεοληπτικές τακτικές του παρελθόντος και να έρθουμε σε πλήρη ρήξη με τον αυταρχισμό και τον εκμηδενισμό της ελευθερίας και του ασύλου ιδεών, που φέρνουν οι αρνητές των πάντων και εκπρόσωποι συγκεκριμένων παρατάξεων εντός του ιδρύματος μας ,οπού αναμφισβήτητα δεν εκφράζουν πλειοψηφία αλλά μειοψηφία απόψεων.

Είναι δεδομένο ότι όλοι αυτοί που υποτίθεται ζητούν το δίκαιο και το καλό των φοιτητών ειναι αυτοί που πάντα αντιτίθενται σε οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει το ίδρυμα και την ίδια την κοινωνία μέσω της επιχειρηματικότητας και του ιδιωτικού τομέα.

Είναι αυτοί που προπηλακίζουν φοιτητές, ακαδημαϊκό προσωπικό με αντίθετες γνώμες και χτίζουν τους καθηγητές στα γραφεία τους.

Είναι αυτοί που κάνουν καταλήψεις του ιδρύματος με μοναδικό σκοπό το πολιτικό τους κέρδος για μια καλύτερη θέση στο συνδικαλιστικό τους φορέα.

Είναι αυτά και όλα τα άλλα που παρακολουθούμε καθημερινά στους χώρους του ιδρύματος μας με την πλήρη υποβάθμιση και αποσύνθεση των αξιών που του προκαλούν.

Πάνω από όλα σαν φοιτητές θέλουμε να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση προς όλες τις κατευθύνσεις!

Η πλειοψηφία των φοιτητών του ιδρύματος αυτό που αναζητά έιναι η βελτίωση των συνθήκων και παροχών φοίτησης μας στα Χανιά.

Ζητάμε από την πρυτανεία, τις σχολές του ιδρύματος αλλά και την τοπική διοίκηση των Χανίων να συνεχίσουν μία τακτική διαφάνειας και ξεκάθαρης στάσης στο δρόμο της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας με σκοπό την βελτίωση των ακαδημαϊκών και των φοιτητικών μας αναγκών.»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα