Χανιά | Αντιπαράθεση για το τεχνικό πρόγραμμα του 2018 στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων που περιλαμβάνει έργα 8.806.018 εκ. ευρώ για το 2018 και συνεχιζόμενα έργα 3.112.000 εκ. ευρώ για το 2019 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Δευτέρας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικά έργα της πόλης των Χανίων όπως η ανάπλαση της ακτής Παπανικολή, της οδού Χάληδων και της πλατείας Μητρόπολης, της πλατείας Σούδας και από 74.000 ευρώ για μικρές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο στους πρώην περιαστικούς Δήμους.

Για ένα «ρεαλιστικό και ουσιαστικό πρόγραμμα που αποτυπώνει τις δυνατότητες του Δήμου»

έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας. Ο κ. Βάμβουκας προσέθεσε πως ο Δήμος είναι σε κακή κατάσταση από θέμα ανθρώπινου δυναμικού: «Δεν υπάρχουν στελέχη, δεν ανανεώνεται το προσωπικό μας» τόνισε, σχολιάζοντας πως «Δεν μπορούμε να συζητάμε για ανάπτυξη στη χώρα και να μην μπορούν οι Δήμοι να προσλάβουν το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό που χρειάζονται, εφόσον μπορούν να το πληρώνουν.

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την παράταξη Σκουλάκη να δηλώνει «παρούσα» την παράταξη Παπδογιάννη «κατά» την παράταξη Σαρρή να απέχει και τον Νίκο Παπαντωνάκη να ψηφίζει μόνο το έργο ανέγερσης νέου βρεφονηπιακού σταθμού.

Νωρίτερα στην τοποθέτησή τους σύμβουλοι της παράταξης Σκουλάκη άσκησαν κριτική για έργα που υπήρχαν πέρυσι στο τεχνικό πρόγραμμα και τα οποία αν και δεν υλοποιήθηκαν… «εξαφανίστηκαν». Χαρακτηριστικά η κα Αγγελάκη αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα: «Πού έχουν πάει τα χρήματα; Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν;» αναρωτήθηκε, με τον Δήμαρχο να απαντά ότι εκπονείται νέα μελέτη για την τμηματική ανακατασκευή του μνημείου και πως η σχετική τροποποίηση θα κατατεθεί προς ψήφιση στο συμβούλιο, όταν θα είναι έτοιμη. Από τη μεριά της η κα Κοκκινάκη αναφέρθηκε στο έργο του πεζοδρόμου – ποδηλατοδρόμου.

«Δείξτε μας έργο να συνηγορήσουμε ότι είμαστε σε τροχιά ανάπτυξης και όχι κατάρρευσης» ανέφερε η κα Αγγελάκη, σχολιάζοντας πως το έργο της δημοτικής αρχής είναι απογοητευτικό.

«Υπήρχε παλαιότερα μια συνήθεια να μπαίνουν στο πρόγραμμα έργα που δεν υλοποιούνταν μετά» σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Σαρρής, κάνοντας λόγο για ένα «επικοινωνιακό παιχνίδι» από το οποίο ο κόσμος επηρεάζεται παρόλο που είναι μακρυά από τις ανάγκες του και τα πραγματικά του προβλήματα. «Το ίδιο παιχνίδι έχετε αρχίσει τελευταία να παίζετε κι εσείς» ανέφερε, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο.

Την διαπίστωση ότι λείπουν από το πρόγραμμα έργα αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής προστασίας έκανε ο κ. Παπαντωνάκης, καταλήγοντας πως «ας ελπίσουμε ο καλός θεούλης να μην στείλει τίποτα στην περιοχή μας για τα επόμενα δύο χρόνια».

Ο κ. Ρίζος είχε αποχωρήσει λόγω ασθένειας, ενώ από την παράταξη Παπαδογιάννη, τοποθετήθηκε ο κ. Καραγιαννάκης που επίσης άσκησε κριτική στην Δημοτική Αρχή για τις προτεραιότητές της και την διαχείριση των θεμάτων του Δήμου.

Αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση Κεμεσίδη, ο οποίος τόνισε ότι διαφωνεί με την τμηματική ανακατασκευή της Αγοράς, αντιπροτείνοντας το μνημείο να κλείσει και το έργο να υλοποιηθεί συνολικά, αναζητώντας άλλους τρόπους χρηματοδότησης.

Κριτική ασκήθηκε και για το θέμα της ανέγερσης των οκτώ σχολείων μέσω ΣΔΙΤ με παρατάξεις της μειοψηφίας να ζητούν από τον Δήμαρχο την μελέτη του έργου.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα