Χανιά | Άνοιξε τις πύλες του ο «Αγροτικός Αύγουστος» | Photos

Παρουσία πλήθους κόσμου και των τοπικών Αρχών πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής τα εγκαίνια της έκθεσης «Αγροτικός Αύγουστος: Όταν η παράδοση πιστοποιείται» που θα φιλοξενείται στην Πλατεία 1866, στα Χανιά, μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Στην φετινή διοργάνωση που πραγματοποιείται από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, συμμετέχουν περίπου 35 εκθέτες και λειτουργία

είναι καθημερινή από 10 το πρωί έως 10 το βράδυ.

Στα εγκαίνια έδωσαν το «παρών» οι βουλευτές Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμένακης, ο γ.γ. αντιεγκληματικής πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης, η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, οι Δήμαρχοι Κισσάμου, Θεόδωρος Σταθάκης, Αποκόρωνα, Μπάμπης Κουκιανάκης και Καντάνου – Σελίνου, Αντώνης Περάκης, ο αντιπεριφερειάρχης χωροταξίας και περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους των διοργανωτών, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Γιάννης Μαργαρώνης.

660 προϊόντα πιστοποιημένα με το σήμα «Κρήτη

Στην ανάγκη «να διώξουμε τα προϊόντα μας στο εξωτερικό, μέσα από την ποιότητα, την ταυτότητα και την ανταγωνιστικότητα» αναφέρθηκε ο κ. Αρναουτάκης και προσέθεσε: «Θεωρούμε ότι μέσα από τις συνέργειες μπορούμε να πετέχουμε πολλά» ενώ αναφέρθηκε και στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας που έχει πιστοποιήσει 660 προϊόντα του νησιού με το σήμα «Κρήτη».Για «μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις που γίνονται στα Χανιά για την προβολή των προϊόντων μας του πρωτογενή τομέα» έκανε λόγο ο κ. Βουλγαράκης συμπληρώνοντας πως «είναι ευθύνη όλων μας να προβάλουμε ότι καλό έχουμε και να αναδεικνύουμε τα πλεονεκτήματα μας όχι μόνο στους ξένους αλλά και στους δικούς μας και ειδικά στους επιχειρηματίες του τουρισμού που πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν τα τοπικά μας προϊόντα». Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση.Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ανέφερε: «Από σήμερα έως και την Πέμπτη 31 Αυγούστου, από εδώ από την Πλατεία 1866, οι συνδημότες αλλά και οι επισκέπτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά με τα ποιοτικά προϊόντα του τόπου μας, τις ξεχωριστές γεύσεις του γαστρονομικού πολιτισμού του νησιού μας.Για άλλη μια χρονιά επιμένουμε ποιοτικά και δικαιωνόμαστε. Με κεντρικό μας θέμα“Όταν η παράδοση πιστοποιείται” τα κριτήρια της διοργάνωσής μας και φέτος είναι κατά προτεραιότητα ποιοτικά, ενώ οι συμμετέχοντες είναι αποκλειστικά Κρητικοί παραγωγοί και εταιρείες, που παράγουν και τυποποιούν αγροτικά προϊόντα, διαθέτοντας τις ανάλογες άδειες τυποποίησης.

Κοινός μας στόχος, άλλωστε, είναι η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, μέσω της τυποποίησης, ώστε τα προϊόντα μας να μπορούν να έχουν την προστιθέμενη αξία, που δικαιούνται και τη θέση, που τους αρμόζει, στην εγχώρια και στις διεθνείς αγορές.

Μαθαίνουμε να καταναλώνουμε τα προϊόντα του τόπου μας, στηρίζουμε στην ουσία το θεσμό του “Αγροτικού Αυγούστου”, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια έχει τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο» τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στις παράλληλες εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν μουσικά παραδοσιακά συγκροτήματα, ενώ έχουμε και πλούσιο πρόγραμμα προώθησης της κρητικής μας διατροφής.

Τέλος, ο κ. Μαργαρώνης ανέφερε πως το «στοίχημα» της πιστοποίησης και τυποποίησης μπορεί να μην έχει κερδηθεί όμως, «τα πράγματα είναι χρόνο με τον χρόνο καλύτερα. Νέοι .άνθρωποι ασχολούνται με την μεταποίηση και τον πρωτογενή τομέα που σημαίνει ότι χρόνο με τον χρόνο μπορούμε να τυποποιήσουμε και να πιστοποιήσουμε τοπικά προϊόντα. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό, διότι τους δίνει υπεραξία κι έτσι μπορούν να μπουν σε όποια αγορά του κόσμου θέλουν».

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα