Χανιά | Αλλάζει ο χώρος στάσης – στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων

Νέα δεδομένα σε ότι αφορά τα όσα ια ισχύσουν πλέον από εδώ και στο εξής στην στάση και την στάθμευση για τα τουριστικά λεωφορεία στα Χανιά, καθώς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Χανίων πάρθηκαν μια σειρά από αποφάσεις που στόχο έχουν την άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης.

Ειδικότερα, στην σύσκεψη που έγινε με την συμμετοχή του

Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα, του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Ξανθουδάκη, υπηρεσιακών και εκπροσώπων του αστικού ΚΤΕΛ και των Τουριστικών λεωφορείων.

Σε ότι αφορά στα αστικά λεωφορεία αυτό που θα ισχύσει έχει να κάνει με την δημιουργία στην πλατεία 1866, για κάθε αστική γραμμή ενός σημείο ολιγόλεπτης στάσης.

Όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων, η συγκεκριμένη επιλογή έγινε γιατί από την πλατεία 1866 περνούν όλες οι γραμμές των αστικών λεωφορείων, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης.

Αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει πλέον στάθμευση λεωφορείων στα γνωστά σημείων της Δημοτικής Αγοράς.

Σχετικά με τα τουριστικά λεωφορεία επελέγη να λειτουργήσει ως χώρος στάθμευσης ο χώρος έξω από το ξενοδοχείο Κρήτη. Αυτός ο χώρος θα μπορεί να εξυπηρετήσει έξι τουλάχιστον τουριστικά λεωφορεία τα οποία πλέον δεν θα σταθμεύουν έξω από την δημοτική Αγορά.

Ανάλογος χώρος για τα τουριστικά λεωφορεία διατίθεται και στην οδό Ακτή Κανάρη.

Κλείνοντας, ο κ. Βάμβουκας αναφέρθηκε στους κώνους τους οποίους τοποθετούν οι υπηρεσίες του δήμου, λέγοντας πως η τοποθέτηση τους γίνεται για την διευκόλυνση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Το μέτρο είπε θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία του δήμου για να μην επιτρέπεται το παρκάρισμα των Ι.Χ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Τουριστικών Λεωφορείων, κ. Δημήτρης Παπαμιχελάκης, σημείωσε ότι ήταν παλιό αίτημα να δοθεί χώρος για τα τουριστικά λεωφορεία εντός της πόλης και δήλωσε σύμφωνος με το σημείο έξω από το ξενοδοχείο Κρήτη.

Πάντως τόνισε πως με τις αποφάσεις του δήμου Χανίων θα ενισχυθούν τα σημεία – αφετηρίες του αστικού ΚΤΕΛ και δεν θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα