Χανιά | Αλλαγή προέδρου στην ΔΕΥΑΧ… με την τρίτη | Όλο το παρασκήνιο της ψηφοφορίας

Με 29 θετικές ψήφους εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων η αλλαγή διοίκησης στην ΔΕΥΑΧ με τοποθέτηση του Μιχάλη Τζινευράκη στην θέση του Αντώνη Σχετάκη. Το θέμα έμπαινε προς συζήτηση για τρίτη φορά καθώς στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις δεν είχε βρεθεί η απόλυτη πλειοψηφία των 25 θετικών ψήφων που απαιτούνταν.Ωστόσο, παρότι η αλλαγή «σκυτάλης» έγινε ομαλά μεταξύ των δύο προέδρων και του Δημάρχου, το θέμα έγινε αφορμή για να «μετρηθούν δυνάμεις» μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Τελικά, η πλειοψηφία των 29 εξασφαλίστηκε με ψήφους της μειοψηφίας και συγκεκριμένα των τεσσάρων συμβούλων

της παράταξης Σαρρή, του Γιώργου Τσαπάκου και του Θεόδωρου Τζήκα από την παράταξη Σκουλάκη και του ανεξάρτητου συμβούλου, Γιώργου Αρχοντάκη.

Από την παράταξη Βάμβουκα, έλλειπαν οι μονίμως απόντες Κοτζαμιχάλης και Φαντριδάκης και για προσωπικούς λόγους ο Αλεξανδράκης. «Κατά» ψήφισε ο Δημήτρης Λεβεντάκης για εσωτερικά ζητήματα της ΔΕΥΑΧ που εξήγησε και ο ανεξάρτητος Μανώλης Φραγκάκης.

Συνεπώς το θέμα εγκρίθηκε με 22 ψήφους από την πλειοψηφία και 7 από την μειοψηφία, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα για την συσπείρωση της παράταξης Βάμβουκα που σε διάστημα δύο μηνών θα κληθεί να «περάσει» προϋπολογισμό και ανταποδοτικά τέλη.

Πάντως ο Δήμαρχος τόνισε πως οι σύμβουλοι δεν είναι στρατιωτάκια και ο καθένας έχει την δική του φωνή. Ακόμη επέρριψε ευθύνες για την στάση τους στις παρατάξεις της μειοψηφίας, κατηγορώντας τις για «μικρόψυχες λογικές» αφού, όπως είπε, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά ένα θέμα ήσσονος σημασίας για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος ο Μιχάλης Τζινευράκης με αναπληρωματικό τον Νικόλαο Παινεσάκη και αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Καραμπινάκης με αναπληρωματικό τον Γιώργο Φραγγεδάκη.

Ακόμη ως μέλος θα συμμετέχει ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας και οι:

Ελευθερία Αλιφιεράκη με αναπληρώτρια την Ελένη Ψυχογιού

Δημήτρης Παπαδάκης με αναπληρώτρια την Μαρία Κοκκινάκη

Γιάννης Φωτεινάκης με αναπληρωτή τον Αντώνη Σχετάκη

Μαρία Αγγελάκη με αναπληρώτρια την Χρύσα Μαρκάκη

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα