Χανιά | Ακόμα μπαζωμένη παραλία στον Πλατανιά | Παρέμβαση από τον Συνήγορο του Πολίτη | Photos

Παραμένει ως έχει τραγική κατάσταση με το «αυθαίρετο μπάζωμα της παραλίας στο γήπεδο του Πλατανιά» με συνέπεια να έχει κοπεί η παραλία και η Ελεύθερη πρόσβαση από την μια παραλία στην άλλη.

Το θέμα είχε αναδείξει με σειρά δημοσιευμάτων το zarpanews.gr (δείτε εδώ και εδώ).

Oι τουρίστες και οι κάτοικοι αναγκάζονται πλέον να περνούν μέσα από το γήπεδο του ποδοσφαίρου για να πάνε από την μια παραλία στην άλλη έχοντας ανοίξει τρύπες στο συρματόπλεγμα του γηπέδου.

Ήδη ο Συνήγορος του Πολίτη (Ανεξάρτητη Αρχή) με έγγραφο του 31/07/2017 Kαι υπουργείο Περιβάλλοντος με το Συντονιστικό

Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντολογικών Ζημιών Ζητούν προς τον δήμο Πλατανιά της άμεσες ενέργειες για τον εντοπισμό του υπεύθυνου, την επαναφορά της παραλίας στην αρχική κατάσταση με απομάκρυνση των φερτών υλικών και τον καταλογισμό της δαπάνης στον υπεύθυνο που προκάλεσε την ζημιά σύμφωνα με το ΠΔ 148/2009 για την περιβαλλοντολογική ευθύνη.

Και επιπλέον ζητείται να εκτιμηθεί η ύπαρξη ενδεχομένως και άλλων αυθαιρέτων παρεμβάσεων και να καθοριστούν οι απαιτούμενες ενέργειες προς αποκατάσταση των χώρων και να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις σύμφωνα με το Ν 1650/86 όπως τροποποιήθηκε με άρθρο 7 του 4042/2012 για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος

Αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τον εντοπισμό του υπευθύνου της όλης κατάστασης.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα