Χαμός με τα μαθηματικά προσανατολισμού στις Πανελλαδικές: Έβαλαν θέματα με ύλη προηγούμενων τάξεων;

Απογοήτευση και ενστάσεις για τα θέματα των μαθηματικών προσαντολισμού, μάθημα στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ προχθές Παρασκευή. Τόσο η ΟΕΦΕ όσο και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, τοποθετούνται με επιφύλαξη απέναντι στην επιλογή των θεμάτων, σχολιάζοντας πως ο χρόνος δεν επαρκούσε και ότι οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν πολύ καλή γνώση της ύλης των Μαθηματικών των προηγούμενων τάξεων.

Η ΟΕΦΕ, σχολιάζει: «Τα θέματα των μαθηματικών προσανατολισμού είναι διατυπωμένα με σαφήνεια αλλά δεν έχουν μεγάλο εύρος

στην εξεταστέα ύλη. Εστιάζονται σε περιορισμένο μέρος της ύλης με επανάληψη ομοίων ερωτημάτων.

Είναι ιδιαίτερα απαιτητικά ως προς το περιεχόμενο, πιεστικά ως προς τον χρόνο, και απευθύνονται σε πολύ καλά προετοιμασμένους και ψύχραιμους μαθητές που έχουν εμπεδώσει σε βάθος την ύλη όλων των τάξεων, από το γυμνάσιο ως το λύκειο».

Την ίδια άποψη έχει και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), η οποία σχολιάζοντας τα θέματα αναφέρει: «Καλύπτεται μεγάλο μέρος της ύλης όχι όμως στο απαραίτητο εύρος της. Αρκετά ερωτήματα ήταν επικεντρωμένα σε συγκεκριμένο κεφάλαιο που αναφέρεται σε προηγούμενες τάξεις.

Ο διατιθέμενος χρόνος δεν επαρκούσε για την πλήρη και επιτυχή διαπραγμάτευση των θεμάτων, παρότι σε κάποια ερωτήματα είχαν δοθεί τα ενδιάμεσα αποτελέσματα. Η διάρθρωση των ερωτημάτων δεν είχε την απαιτούμενη κλιμάκωση στο θέμα Γ. Οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν πολύ καλή γνώση της ύλης των Μαθηματικών των προηγούμενων τάξεων. Τα θέματα ήταν σαφώς δυσκολότερα από τα αντίστοιχα περσινά».

Μεθαύριο Δευτέρα 12 Ιουνίου, οι υποψήφιοι Γενικών Λυκείων των ομάδων προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών, θετικών σπουδών και σπουδών οικονομίας και πληροφορικής, εξετάζονται αντίστοιχα στα εξής: Ιστορία, Φυσική, Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα