Ανύπαρκτα σπίτια στα Χανιά | Ψάχνουν ξενοδοχεία για τους εκπαιδευτικούς

Εύρεση λύσης, αναφορικά με την στέγαση των αναπληρωτών που έρχονται στα Χανιά και, αναζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, μέλη του οποίου συναντήθηκαν με τον Σύλλογο Επιπλωμένων διαμερισμάτων «Άπτερα», σήμερα το απόγευμα στο ΕΒΕΧ.

Στη συνάντηση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων, Σεραφείμ Ρίζος, αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με την νέα νομοθεσία, με την οποία

απελευθερώθηκαν οι κατοικίες και πλέον τα περισσότερα σπίτια βρίσκονται στην πλατφόρμα Airbnb.

«Ζητήσαμε συνάντηση με τον Σύλλογο ώστε να βρεθούν προσωρινές λύσεις στο θέμα των καταλυμάτων, για τους εκπαιδευτικούς, μέχρι να βρουν σπίτια». Τα διαθέσιμα σπίτια είναι ελάχιστα, και τα ενοίκια είναι αρκετά υψηλά και οι αναπληρωτές δεν μπορούν να ανταποκριθούν», τόνισε ο κ. Ρίζος.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες επιπλωμένων διαμερισμάτων, δήλωσαν πρόθυμοι να βοηθήσουν και να κοινοποιήσουν το θέμα στα 1000 μέλη του Συλλόγου, προκειμένου να βρεθεί λύση.

«Υπάρχουν ορισμένα καταλύματα που δεν έχουν συμβόλαιο με τουριστικά γραφεία, οπότε μπορούν να ανοίξουν καθυστερημένα και να καταφέρουν να καλύψουν προσωρινά τις ανάγκες των εκπαιδευτικών», ανέφερε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιπλωμένων διαμερισμάτων «Άπτερα».

Σημειώνεται ότι μετά την συζήτηση των Συλλόγων, θα κατατεθούν προτάσεις στο δήμο Χανίων.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα