Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: “Με βοηθάει ο θείος μου, αλλά κρίνομαι εγώ – Θέλω να είμαι το αύριο των Χανίων” | Video

Στο Zarpa Radio 89.6 και τον Δημήτρη Παππά μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Ο νεαρός πολιτικός δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι δέχεται βοήθεια στην προσπάθειά του από τον θείο του και πρώην βουλευτή Χανίων, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, επισημαίνοντας πως κάτι διαφορετικό θα ήταν αφύσικο:

“Δεν είναι λογικό η οικογένειά μου να στηρίζει την προσπάθειά μου στο ξεκίνημα που κάνω; Προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου και όλη μου η οικογένεια είναι δίπλα. Έτσι και ο

θείος μου, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης βοηθάει αυτή την κατάσταση και το εκτιμώ πολύ.

Ο κόσμος έχει αναγνωρίσει την πολιτική του διαδρομή, είχε πορευτεί με ήθος και αξιοπρέπεια. Εγώ όμως είμαι ένας άλλος άνθρωπος και θα ήθελα να κριθώ από τη δική μου διαδρομή. Θα είναι δίκαιο για εμένα, αλλά και για εκείνον”.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ευχαρίστησε δημόσια των πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, η οποία μάλιστα δεν είναι για πρώτη φορά:

“Αισθάνομαι μεγάλη τιμή. Είναι η τρίτη φορά που με τιμά με την επιλογή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η πρώτη ήταν το 2019, με την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Κρήτης.

Δεύτερη, όταν με επέλεξε για συνεργάτη του. Και τρίτη τώρα, με την υποψηφιότητα για βουλευτής στον τόπο καταγωγής του. Το ψηφοδέλτιό μας είναι το καλύτερο ψηφοδέλτιο, είμαστε ενωμένοι και εκτιμώ ότι θα δώσει την πρωτιά στον νομό στη ΝΔ. Και το αξίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης”.

Στην ερώτηση, ποιο είναι το σημαντικότερο έργο που πρέπει να γίνει στα Χανιά, ο υποψήφιος βουλευτής επέλεξε τη σύνδεση αεροδρομίου – ΒΟΑΚ, λέγοντας ταυτόχρονα πως έχουν προχωρήσει έργα από τη ΝΔ:

“Η σύνδεση αεροδρομίου – ΒΟΑΚ είναι το σημαντικότερο έργο που πρέπει να γίνει στα Χανιά. Εγώ ντρέπομαι να βλέπω αυτόν τον δρόμο όταν πάω αεροδρόμιο. Προχωράει η μελέτη βέβαια και αυτό θα ενταχθεί στην επέκταση προς Κίσσαμο. Το φράγμα Ταυρωνίτη είναι πολύ σημαντικό, 260 εκατομμύρια έργο.

Για τον ΒΟΑΚ, την Κυριακή θα υπογραφεί η σύμβαση για το Χερσόνησος-Νεάπολη ενώ στις 8 Μαΐου λήγει η προθεσμία να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το Χανιά-Χερσόνησος. Την τελευταία τετραετία έγιναν πράγματα που δεν έχουν γίνει σε 30 χρόνια.

Είχαμε επί ΣΥΡΙΖΑ μια ζωγραφιά επί χάρτου, ενώ τώρα έχουμε έτοιμες μελέτες και εξασφαλισμένη χρημοτοδότηση. Με διόδια, ναι, αλλά εγώ τουλάχιστον εξαρχής θεωρούσα ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς και το είχα πει. Ωστόσο, ποιος δεν θέλει σήμερα έναν σύγχρονο δρόμο που να πηγαίνει με ασφάλεια στον προορισμό του, έστω και με ένα μικρό αντίτιμο”.

Σχολιάζοντας τα αυτοδιοικητικά πράγματα και τη συμμετοχή του στο περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης, ο Χανιώτης υποψήφιος δεν απέκλεισε να έρθει στήριξη της ΝΔ στον νυν περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, στις επόμενες εκλογές, ενώ υποστήριξε πως ο ίδιος άσκησε υπεύθυνη αντιπολίτευση.

“Δεν ετοιμάζεται κανείς να πάει με τον Αρναουτάκη, περιμένουμε όλοι να δούμε ποιος θα είναι υποψήφιος και αν θα έχει στήριξη από τη ΝΔ. Προφανώς και αισθάνομαι ικανοποιημένος από την παρουσία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο αυτά τα χρόνια και δεν τα βρήκα με κανέναν Αρναουτάκη, επέλεξα να κάνω ένα διαφορετικό είδος αντιπολίτευσης που είχα και έναν προβληματισμό αρχικά, αν θα το αντιληφθεί ο κόσμος. Και υπήρχαν περιπτώσεις που ο περιφερειάρχης, αν και δεν το όφειλε, αποδέχθηκε προτάσεις μας. Ελπίζω να αφήνω μια αντιπολίτευση που δεν θα είναι στείρα“.

Όσο για τους στόχους του ιδίου στις εκλογές, ο κ. Μαρκογιαννάκης απάντησε ότι θέλει να συμμετέχουν περισσότερο οι νέοι άνθρωποι στα κοινά, όποια και να είναι η προτίμησή τους, ενώ για τον εαυτό του δήλωσε πως θέλει να αποτελέσει μέρος του μέλλοντος των Χανίων:

“Το στοίχημά μου είναι να ενεργοποιήσω τους νέους ανθρώπους να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να συμμετέχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες. Οι πολιτικοί δεν είναι μακριά από τον κόσμο και η πολιτική είναι μέρος της ζωής. Ο καθένας θα κρίνει τί θα ψηφίσει στις εκλογές, αλλά πρέπει να συμμετέχει. 

Το επόμενο στοίχημα της ΝΔ είναι να εξασφαλίσει ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας και αύξηση μισθών 25% μέχρι το 2027 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όσο για μένα, ζητάω τον σταυρό από τους Χανιώτες. Θα κριθώ από τον κόσμο βέβαια, φιλοδοξώ όμως να είμαι όχι μόνο το σήμερα των Χανίων, αλλά και το αύριο“.

zarpanews.gr

The post Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: “Με βοηθάει ο θείος μου, αλλά κρίνομαι εγώ – Θέλω να είμαι το αύριο των Χανίων” | Video| Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, “Με, – Θέλω, Χανίων” | Video,alexandros markogiannakis, “me, – thelo, chanion” | Video