Αλαλούμ: Το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πιέζεται από τη… Νέα Δημοκρατία!

Ως γνωστόν, το ΠΑΣΟΚ εδώ και καιρό έχει πρόβλημα καθώς «φιλομητσοτακικά» στελέχη και ψηφοφόροι που τους ακολουθούν απειλούν σε κάθε ευκαιρία ότι θα επιστρέψουν στη ΝΔ ή θα την ψηφίσουν για πρώτη φορά, «για να μην έρθει ο Τσίπρας»!

Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη αποφάσισε πως για να αντιμετωπίσει την τάση αυτή που παρατηρείται ήδη από τις δημοσκοπήσεις,

κυρίως μετά τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Εύας Καϊλή στο «Κατάρ-γκέιτ», πρέπει να εντείνει την κριτική στον …ΣΥΡΙΖΑ! «Αφού του επιτιθέμαστε θα πειστούν ότι δεν θα συγκυβερνήσουμε μαζί του», είναι το σκεπτικό της στρατηγικής αυτής, μιας στρατηγικής που μάλλον όμως φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλει η Χαριλάου Τρικούπη:

-Αντί να δημιουργήσει μια «υγειονομική ζώνη» στην περιοχή προς τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να μην έχει διαρροές προς αυτή την κατεύθυνση, «νομιμοποιεί» το φλερτ των δεξιόστροφων ψηφοφόρων του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεξιόστροφοι» ψηφοφόροι, που θα πρέπει να θεωρείται βέβαιον πως θα ζητήσουν μετά συνεργασία με τη ΝΔ και όταν το ΠΑΣΟΚ πει όχι, θα ψηφίσουν Μητσοτάκη, είτε στις πρώτες, είτε στις δεύτερες εκλογές! Έτσι, ο πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνει και δεν εμποδίζει την μετακίνηση ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

-Ταυτόχρονα, όμως, με τον πόλεμο στην Κουμουνδούρου κινδυνεύει να του φύγουν ψηφοφόροι που επέστρεψαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανάδειξη Ανδρουλάκη στην ηγεσία!

-Το ΠΑΣΟΚ, αντί να κάνει αγώνα για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που μεταξύ άλλων παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη γιατί ήθελε «άλλον» υποψήφιο στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη (!), κάνει στην καλύτερη περίπτωση διμέτωπο και στη χειρότερη περίπτωση αγώνα κατά της αντιπολίτευσης, όπου ανήκει και αυτό. Κατανοεί κανείς εύκολα πως αυτό ευνοεί τον Μητσοτάκη και, συνεπώς, το Μαξίμου θα πρέπει να στείλει λουλούδια στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχει βέβαια ένα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα: Πώς η βάση ενός κατ΄ εξοχήν «αντιδεξιού» κόμματος, είναι πλέον στο μεγαλύτερο μέρος της «φιλοδεξιά»; Είναι σαφές πως αυτό δεν έγινε αυτόματα. Κάποιοι αποδίδουν την αλλαγή στη σφοδρή επίθεση που δέχτηκε το ΠΑΣΟΚ των μνημονίων και της διαφθοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ –επίθεση που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούσε τα εσκαμμένα! Λάθος.

Μεγάλο μέρος της βάσης του (εναπομείναντος) ΠΑΣΟΚ είναι «φιλομητσοτακικό» λόγω της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου το 2012-15, λόγω της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στο «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», λόγω του γεγονότος ότι η Χαριλάου Τρικούπη ανακοίνωσε πως θα έδινε ψήφο ανοχής στον Μητσοτάκη εάν δεν έπαιρνε η ΝΔ την αυτοδυναμία στις εκλογές του 2019 (!) και τόσα άλλα γεγονότα που κρίνει και ο ιστορικός του μέλλοντος.

Κυρίως, όμως, μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι «φιλομητσοτακικοί» και θα φύγουν προς τη ΝΔ στις εκλογές, γιατί προς τα εκεί τους σπρώχνει η ίδια η στρατηγική της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη!

Η στήλη, άλλωστε, εγκαίρως και πρώτη έχει γράψει πως το πραγματικό «θέλω» του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να έχει αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης στις εκλογές ώστε το ΠΑΣΟΚ να μην έχει δίλημμα με ποιον θα συνεργαστεί για να σχηματιστεί κυβέρνηση, αλλά και να υπάρχει μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η Χαριλάου Τρικούπη να εκμεταλλευτεί τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις της Χαριλάου Τρικούπη και να ηγηθείτης προοδευτικής παράταξης της χώρας.

Ε, αυτή η στρατηγική οδηγεί ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στον Μητσοτάκη και αναγκάζει άλλους ψηφοφόρους να επιστρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

The post Αλαλούμ: Το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πιέζεται από τη… Νέα Δημοκρατία! appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα