Αισιόδοξος ο Ζάεφ: Το θέμα της ονομασίας μπορεί να λυθεί ως τον Ιούνιο

Αισιόδοξος ότι το θέμα του ονόματος μπορεί να έχει λυθεί μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018 εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Μιλώντας στον Αlpha και τον Δήμο Βερύκιο, ο κ. Ζάεφ είπε σχετικά με τις ενστάσεις που βάζει για την ονομασία: «Δδεν χρησιμοποιώ κόκκινες γραμμές, γιατί αποτελούν εμπόδιο στην εξεύρεση μιας λύσης. Θα χρησιμοποιήσω άλλες μεθόδους, προκειμένοι οι όποιες κόκκινες γραμμές να γίνουν το φώς εκείνο που θα μας βγάλουν από το σκοτάδι του προβλήματος», ενώ

στη συνέχεια χρησιμοποίησε σχηματικά και τον αρχαιοελληνικό μύθο του Λαβύρινθου, του Μινώταυρου και της Αριάδνης.

«Αν υπάρξουν «κόκκινες γραμμές», δεν θα φτάσουμε ποτέ στην επίλυση του ζητήματος», επεσήμανε.

Το μήνυμα που θέλει να στείλει ο κ. Ζάεφ στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά και την αντιπολίτευση είναι πως «πρέπει να υπάρχει καλό πνεύμα και καλή βούληση προκειμένου να αναπτυχθούν φιλικές διμερείς σχέσεις».

Τι είπε για το αεροδρόμιο των Σκοπίων και τον Μέγα Αλέξανδρο

Σχετικά με το αεροδρόμιο των Σκοπίων, στο οποίο η κυβέρνηση Γκρουέφσκι είχε ονομάσει «Μέγας Αλέξανδρος», ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έριξε και πάλι τις βολές του στην προηγούμενη κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας την ως «φερόμενη από εθνικισμό», ενω δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει το θέμα της ονομασίας, «αν αυτό είναι ένα θέμα που ενοχλεί την ελληνική κυβέρνηση». «Θέλω ο Μέγας Αλέξανδρος να λειτουργήσει ενοποιητικά κι όχι διχαστικά ανάμεσα στους δυο λαούς», τόνισε.

Πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα