Αυτός παίρνει τη θέση της Εύας Καϊλή αν εκπέσει του αξιώματος ή παραιτηθεί από ευρωβουλευτής

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την αποκάλυψη του δικτύου δωροδοκιών που είχε στήσει το Κατάρ με σκοπό να προωθεί τα συμφέροντά του στην Ευρώπη, αλλά ακόμη και μέσα στο ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο. Το θέμα εκτός από παγκόσμιο ενδιαφέρον, απέκτησε και ελληνικό, καθώς η αστυνομία προσήγαγε και τελικά συνέλαβε, λόγω της αυτοφώρου της διαδικασίας ( θυμίζουμε ότι έχει βουλευτική ασυλία) την αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής και ευρωβουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Εύα Καϊλή.

Μετά

τις αποκαλύψεις η Εύα Καϊλή διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με εντολή του προέδρου του κόμματος και συνάδελφού της ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, διεγράφη από την ευρωομάδα των ευρωσοσιαλιστών στην οποία ανήκε, ενώ όπως δήλωσε ο έταιρος Έλληνας αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί και η καθαίρεσή της και από την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ως προς την έδρα της, το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, μέσω του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζο την κάλεσε να την παραδώσει.

Δεδομένου των παγκοσμιών διαστάσεων που έχει λάβει το θέμα, είναι πολύ πιθανό να πειθαναγκαστεί η ίδια να παραδόσει την έδρα της, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα, λόγω των βαρύτατων κατηγορίων να καθαιρεθεί του αξιώματός της από το ίδιο το σώμα του ευρωκοινοβουλίου

Ποιος είναι επιλαχόν για την έδρα της

Στην περίπτωση λοιπόν που παραιτηθεί ή κηρυχθεί έκπτωτη η Εύα Καϊλή, ο πρώτος επιλαχών για την αντικατάστασή της είναι ο γιος του αείμνηστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, ήθελε ούτως ή άλλως να κατέβει υποψήφιος και στις επόμενες ευρωεκλογές που θα γίνουν το 2024, ο Νίκος Παπανδρέου που δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί του 2019.

Θυμίζουμε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. είχε εκλέξει δύο ευρωβουλευτές, τον Νίκο Ανδρουλάκη και την Εύα Καϊλή, ενώ τρίτος κατά σειρά είχε έρθει ο γνωστός συγγραφέας Νίκος Παπανδρέου, γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και γραμματέας του Ιδρύματος «Γεώργιος Παπανδρέου», χωρίς όμως να καταφέρει να εκλεγεί.

flash.gr

The post Αυτός παίρνει τη θέση της Εύας Καϊλή αν εκπέσει του αξιώματος ή παραιτηθεί από ευρωβουλευτής appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Αυτός, Εύας Καϊλή,aftos, evas kaili