Αυτός είναι ο νέος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα και είναι γνωστός ως «Πόνι»

H Kίνα έχει πλέον άλλο πρόσωπο στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, ο Μα Χουατένγκ, επίσης γνωστός και ως Πόνι, ξεπέρασε τον Τζακ Μα της Alibaba και σήμερα είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας με συνολική περιουσία ύψους 37 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον κατάλογο των δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Πρόκειται για τον ιδρυτή και CEO της εταιρείας διαδικτύου Tencent, η οποία εκμεταλλεύεται την υπερ-δημοφιλή εφαρμογή WeChat.

Δείτε

παρακάτω ποιος είναι ο πάμπλουτος επιχειρηματίας που εκθρόνισε τον Τζακ Μα από την πρώτη θέση:

Ιδρυτής και CEO της Tencent

Ο 45χρονος επιχειρηματίας βρίσκεται στο τιμόνι της Tencent, η οποία διαθέτει την WeChat, μια εφαρμογή πολλαπλών χρήσεων που είναι ένας συνδυασμός των WhatsApp, Google News, Uber και Deliveroo, με περίπου ένα δισεκατομμύριο χρήστες. Η Ma είναι σήμερα ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος της εταιρείας, με ποσοστό συμμετοχής 8,71% στην εταιρεία, σύμφωνα με το Quartz.

Η αρχή της Tencent
To ξεκίνημα της Tencent ήταν αρκετά ταπεινό. Ο Μα ίδρυσε την εταιρεία το 1998, σε ηλικία 26 ετών, και το πρώτο προϊόν της ήταν ένα knockoff. To 2011, o ίδιος πραγματοποίησε μια σειρά από συναντήσεις με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες προκειμένου να απογειώσει την επιχείρησή του, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εμφάνιση του Wechat
Την ίδια χρονιά, η Tencent παρουσίασε το WeChat. H εφαρμογή έγινε αμέσως διάσημη στη χώρα, το ίδιο και το Weixin, μια παρόμοια υπηρεσία, αγγίζοντας τους 938 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, σύμφωνα με την έκθεση του Tencent για το πρώτο τρίμηνο του 2017. Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι Weixin και WeChat είναι τυπικά η ίδια οντότητα – η μόνη διαφορά είναι ότι το Weixin απευθύνεται σε χρήστες με αριθμό κινεζικής τηλεφωνίας, ενώ το WeChat είναι για ξένους αριθμούς.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα