To διαχρονικό κόλπο από το κυβερνητικό δίδυμο

Τι αποκαλύπτει η νέα διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Οι εµπρηστικές δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο οποίος παραµονές ∆εκαπενταύγουστου επέλεξε να αµφισβητήσει την πίστη των Ελλήνων στις ελληνορθόδοξες αξίες, δείχνει τη βαθιά ιδεοληψία που διακατέχει τα στελέχη και το σκληρό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν µπορούσαν, θα είχαν καταργήσει διά νόµου και τον εκκλησιασµό, ενώ θα ποινικοποιούσαν

τη Θεία Κοινωνία και τα υπόλοιπα ιερά µυστήρια. Ακόµη και ο ιστορικός ηγέτης της κανονικής Αριστεράς, που ευτυχώς δεν κυβέρνησε ποτέ, ο Χαρίλαος Φλωράκης, έδειχνε απόλυτο σεβασµό στην ορθόδοξη πίστη.

Σεβόταν τους ιεράρχες, ενώ διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις ακόµη και µε απλούς παπάδες. Και το έκανε ανεξάρτητα από τα πιστεύω του. Ετούτοι εδώ, οι νεοκοµµουνιστές, δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. ∆είχνουν ασέβεια στα πάντα και στους πάντες. ∆υστυχώς, αυτά που εκστοµίζει ο Βούτσης ή ο κάθε Βούτσης αποτελούν απωθηµένα δεκαετιών.

Η αλήθεια είναι ότι, αν υπήρχε δυνατότητα, εν µέσω θέρους, µε µια νυχτερινή τροπολογία -ούτε καν νόµοθα καταργούσαν κάθε σχέση Εκκλησίας κράτους. Αυτή είναι η πραγµατικότητα. Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη και προκλητική στάση των ΣΥΡΙΖΑίων, έρχεται ο συγκυβερνήτης του Τσίπρα, ο συνοµιλητής του ισοβίτη Γιαννουσάκη, Πάνος Καµµένος, να µας ενηµερώσει µέσω twitter ότι διαφωνεί µε τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής.

Πολύ ωραία. Αφού διαφωνείς, κύριε πρόεδρε, γιατί δεν παραιτείσαι, αφού κάθε εβδοµάδα η κυβέρνηση που στηρίζεις ξεριζώνει διά νόµου ό,τι ενώνει τους Ελληνες, µε τις πατροπαράδοτες αρχές και αξίες; ∆υστυχώς για τον πολιτικά πονηρούλη Καµµένο, δεν υπάρχουν ούτε άλλοθι ούτε διαθέσιµοι πολίτες (και δη δεξιοί) να υποδεχτούν την υποκρισία του. Εδώ και αρκετό καιρό η κοινή γνώµη τον αντιµετωπίζει ως ένα µε τους νεοκοµµουνιστές.

Οι δεξιοί, οι Χριστιανοί, οι φορολογούµενοι, οι συνταξιούχοι θεωρούν τους ΑΝ.ΕΛ. χρήσιµο βατήρα, που νοµιµοποιεί τις ιδεοληψίες και τα θέλω της Αριστεράς, που µέχρι και σήµερα δεν είχε κυβερνήσει. Αποτελεί κοινό µυστικό ότι ο Καµµένος διαθέτει ισχυρή κοµµατική πελατεία, προερχόµενη από τον σκληρό πυρήνα της Ορθοδοξίας. Κάποιοι λένε ότι είναι «ο πιο ισχυρός παίκτης στην κοινότητα των παλαιοηµερολογιτών».

Προσωπικά, ούτε το γνωρίζω ούτε και µε ενδιαφέρει. Απεναντίας, εκείνο που βλέπω διά γυµνού οφθαλµού είναι ότι ο υπουργός-συνοµιλητής κακοποιών, που δήθεν κόπτεται για τους ήρωες και τις ηρωίδες, για τους αγίους και τους παπάδες, στηρίζει και µάλιστα µε φανατισµό µια κυβέρνηση που έχει βάλει ως στόχο να κόψει τον οµφάλιο λώρο ανάµεσα στην ελληνική κοινωνία και την Ορθοδοξία.

Οι Καµµένοι, γιατί είναι δύο, ζωή να ’χουν, και οι άλλοι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ., που σταυροκοπιούνται όπου σταθούν και όπου βρεθούν, κάθονται δίπλα-δίπλα µε τον Βούτση, τον Γαβρόγλου και τον Τζανακόπουλο. ∆υστυχώς για τον συνεταιρισµό των νεοκοµµουνιστών και των ακροδεξιών του Καµµένου, τα ψέµατα έχουν τελειώσει. Τα άλλοθι έχουν εξαντληθεί και όλοι πλέον τους αντιµετωπίζουν ως ένα. Γιατί, απλά, είναι ένα και το αυτό.

Υ.Γ.: Η αλήθεια είναι ότι, αν υπήρχε δυνατότητα, με μια νυχτερινή τροπολογία θα καταργούσαν κάθε σχέση Εκκλησίας – κράτους.

Γράφει ο Γιάννης Κουρτάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα