Hospital@Home: Νοσοκομειακή φροντίδα στο σπίτι για ογκολογικά και άλλα σοβαρά νοσήματα

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που θα προσφέρει σημαντική ανακούφιση στους ασθενείς με βαριές ασθένειες και τους φροντιστές τους, αναμένεται να θεμελιωθεί έως τον ερχόμενο Δεκέμβριο στη χώρα μας. Το Hospital@Home για παιδιατρικούς και ενήλικες ασθενείς με καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας και σοβαρά νευρολογικά νοσήματα επιχορηγείται με 14 εκατομ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Με το πρόγραμμα Hospital@Home ογκολογικοί ασθενείς θα μπορούν να

κάνουν χημειοθεραπείες στο σπίτι τους, ενώ παράλληλα παιδιά και ενήλικες με σοβαρά νευρολογικά ή άλλα νοσήματα που απαιτούν την υποστήριξη ενός ή περισσότερων οργάνων με τη βοήθεια της ιατρικής τεχνολογίας, θα έχουν ασφαλή νοσοκομειακή φροντίδα στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να υποβάλλονται σε περιττή ταλαιπωρία στα νοσοκομεία.

Το παραπάνω καινοτόμο μοντέλο υπηρεσιών υγείας, περιλαμβάνεται στο Εθνικό Πρόγραμμα της Κατ’ οίκον νοσηλείας Hospital@Home, το οποίο παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, στην ομιλία του στο Ελληνοαμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα έχει εκκριθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και επιχορηγείται με 14 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σ’ αυτό θα ενταχθούν από τον ερχόμενο μήνα ή το αργότερο έως τον Δεκέμβριο οκτώ νοσοκομεία της χώρας, στα οποία θα δημιουργηθούν αντίστοιχα κέντρα που θα υποστηρίζουν τη νοσηλεία του ασθενούς στο σπίτι.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», στο οποίο ήδη εφαρμόζεται το καινοτόμο πρόγραμμα ΟΙΚΟΘΕΝ.

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο ασθενείς με καρκίνο, που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χημειοθεραπεία στο σπίτι τους, με την υποστήριξη γιατρού και νοσηλευτή. Όπως ανέφερε ο κ. Κωτσιόπουλος, το ίδιο πρόγραμμα μπορεί να εφαρμοστεί και σε παιδιατρικούς ασθενείς που πάσχουν από κάποια σπάνια ασθένεια.

newsit.gr

The post Hospital@Home: Νοσοκομειακή φροντίδα στο σπίτι για ογκολογικά και άλλα σοβαρά νοσήματα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα