Champions League: Με την… πλάτη στον τοίχο και στόχο την ανατροπή Παρί Σεν Ζερμέν και Τότεναμ

Τα πρώτα εισιτήρια για τη φάση των «8» του Champions League κατέληξαν στα χέρια της Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου που «διέλυσε» την Μπριζ και της Τσέλσι που έκανε την ανατροπή απέναντι στην Ντόρτμουντ.

Κάτι παρόμοιο σκοπεύουν να κάνουν και η Παρί Σεν Ζερμέν με την Τότεναμ σε Μόναχο και Λονδίνο, αφού στο πρώτο παιχνίδι γνώρισαν την ήττα με 1-0 από Μπάγερν

και Μίλαν αντίστοιχα. Ζευγάρια αμφίρροπα με τις συγκινήσεις να αναμένεται να κορυφωθούν!

Βαυαρικό προβάδισμα, στο χείλος του γκρεμού η Παρί

Ήταν και πάλι εκείνος, ένας παλιός γνώριμός της, αυτός που την «πλήγωσε» ξανά, που την έβαλε για ακόμη μια φορά με την πλάτη στον τοίχο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το γκολ του Κομάν, λοιπόν, όπως στον τελικό του Champions League του 2020, είναι αυτό που στάθηκε ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπάγερν Μονάχου στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16».

Μόνο που τώρα, υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Οι Παριζιάνοι, τις ελπίδες των οποίων κουβαλούν στους ώμους τους οι Μέσι και Μπαπέ, έχουν ακόμη μια ευκαιρία, ακόμα ένα ματς. Και με το κρισιμότερο διακύβευμα της σεζόν τους, την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, να ακροβατεί στο χείλος του γκρεμού, καλούνται να αποδείξουν πως μπορούν αντεπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις της διοργάνωσης, να μη φάνε (ξανά) τα… μούτρα τους προσπαθώντας να «πετάξουν» στα αστέρια. Μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο τους πάντως. Όχι μόνο επειδή Νεϊμάρ και Κιμπεπέ έχουν τεθεί νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν αλλά κυρίως επειδή η Μπάγερν Μονάχου δεν είναι μια οποιαδήποτε αντίπαλος.

Είναι πολλά τα… κιλά της κατακόκκινης εμφάνισης των Βαυαρών των 6 κατακτήσεων κι ακόμα κι αν φέτος δεν φαίνονται τόσο πανίσχυροι όσο άλλες χρονιές, ποτέ δεν μπορούν να μείνουν εκτός συζήτησης σε αυτή τη διοργάνωση. Άλλωστε, το όχι και ζόρικο «διπλό» στο Παρίσι αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη αυτού. Από την πλευρά του ο Νάγκελσμαν δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Παβάρ, τους τραυματίες Ερναντέζ και Νόιερ και τον Μαζραουί που βρίσκει τα πατήματά του μετά την περιπέτεια με την καρδιά του. Ο Σαντιό Μανέ πάντως, έχει επιστρέψει στη δράση και πιθανότατα θα μπορέσει να συνεισφέρει, έστω και ερχόμενος από τον πάγκο.

Η Μπάγερν έχει την εμπειρία, το προβάδισμα και παίζει στην έδρα της, όμως το… άπερκατ του πρόωρου αποκλεισμού ενδέχεται να είναι καταστροφικό για την Παρί και θα δώσει τα πάντα για να το αποφύγει. Οι προβλέψεις περιττεύουν αλλά το ενδιαφέρον είναι στα ύψη.

Το Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν μέσα από τη γλώσσα των αριθμών

Αυτή είναι η 13η συνάντηση του UEFA Champions League μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και PSG, με κάθε ομάδα να έχει κερδίσει έξι από τις προηγούμενες 12.

Η Μπάγερν Μονάχου έχει κερδίσει τρία από τα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της με την Παρί Σεν Ζερμέν, αν και έχασε το πιο πρόσφατο, στον προημιτελικό 2020-21.

Αφού κέρδισε στις τέσσερις από τις πέντε πρώτες αναμετρήσεις της στο UEFA Champions League με την Μπάγερν Μονάχου (L1), η Παρί πήρε μόλι δύο νίκες από τα επόμενα επτά ματς εναντίον της (5 ήττες).

Η Μπάγερν Μονάχου αποκλείστηκε μόλις δύο φορές στις προηγούμενες 22 περιπτώσεις που κέρδισε τον πρώτο αγώνα νοκ άουτ του UEFA Champions League, από τη Ρεάλ Μαδρίτης (προημιτελικός 2001-02) και την Ίντερ (2010-11, φάση των 16).

Η ήττα της Παρί στο πρώτο παιχνίδι στο Παρίσι ήταν μόλις η έκτη φορά που έχασε τον πρώτο αγώνα του UEFA Champions League σε 19 νοκ άουτ. -Έχουν προκριθεί μόλις μία φορά από αυτή τη θέση, σε αυτή τη φάση του τουρνουά κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ το 2019-20.

Η Μπάγερν Μονάχου έχει κερδίσει 15 από τους τελευταίους 17 εντός έδρας αγώνες της στο UEFA Champions League (1 ισοπαλία), αν και η μόνη ήττα σε αυτό το σερί ήταν από την Παρί Σεν Ζερμέν στον προημιτελικό 2020-21.

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η μόνη ομάδα που έχει απομείνει στο UEFA Champions League που δεν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της στη διοργάνωση αυτή τη σεζόν.

Οι τρεις τελευταίες νίκες της Μπάγερν Μονάχου εναντίον της PSG ήταν με σκορ 1-0, με τον Κίνγκσλεϊ Κόμαν να σημειώνει το νικητήριο τέρμα σε δύο από αυτές (τελικός του 2020 και το πρώτο παιχνίδι αυτών των νοκ-άουτ).

Ο Μπαπέ έχει σκοράρει και στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια του στο UEFA Champions League εναντίον της Μπάγερν Μονάχου, σημειώνοντας τρία γκολ συνολικά. Κανένας παίκτης δεν έχει σκοράρει σε τρεις συνεχόμενες επισκέψεις στο γήπεδο της γερμανικής ομάδας στη διοργάνωση.

Ο Μέσι απέχει μόλις ένα γκολ από το να γίνει ο δεύτερος παίκτης που σκοράρει 50 γκολ στα νοκ άουτ του UEFA Champions League (49 γκολ σε 76 αγώνες), μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο (67 γκολ σε 85 αγώνες).

Τότεναμ και Μίλαν για το… φάρμακο στις κρίσεις τους

Μετά την περιπέτεια υγείας του ο Αντόνιο Κόντε επιστρέφει στον πάγκο της Τότεναμ και οι Σπερς ελπίζουν πως θα καταφέρουν να συνδυάσουν αυτή την επιστροφή με ένα δικό τους… comeback, αυτό που θα τους βοηθήσει να πάρουν και πάλι τη σωστή κατεύθυνση. Άλλωστε, οι Λονδρέζοι αυτή τη στιγμή περνούν μια μικρή κρίση. Το μέλλον του Ιταλού τεχνικού στην ομάδα δεν είναι ξεκάθαρο, ενώ προέρχονται από αποκλεισμό από τη Σέφιλντ στο FA Cup και ήττα από τη Γουλβς στο πρωτάθλημα.

Για την ακρίβεια, όπως έχουν έρθει τα πράγματα το… βουνό του Champions League, αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει την τελευταία τους ευκαιρία να διεκδικήσουν, έστω, ένα τρόπαιο, όντας χωρίς τίτλο εδώ και 15 χρόνια. Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ τους, αλλά άπαξ και βρεθούν στους «8» κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μίλαν, η οποία έχει και το προβάδισμα από το πρώτο ματς χάρη στο γκολ του Ντίαθ.

Ούτε οι Ροσονέρι πάντως, βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, έχοντας μείνει εκτός κούρσας στη Serie A και εκτός Κυπέλλου. Κι αν ο στόχος της κατάκτησης φαντάζει ως ένα υπερβολικά αισιόδοξο σενάριο, η επιστροφή στα προημιτελικά του Champions League μετά από μια δεκαετία θα συνιστούσε έστω και μια μικρή επιτυχία στην προσπάθεια αυτού τεράστιου club να βρει και πάλι τα ευρωπαϊκά του πατήματα.

Πολλές οι απουσίες για τον Κόντε, με τους Μπεντανκούρ, Μπισουμά, Ντάιερ, Γιορίς και Σεσενιόν να μένουν εκτός. Αντίστοιχα τα προβλήματα και για τον Πιόλι, που δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μπενασέρ, Καλάμπρια και Φλορέντσι. Ένα εισιτήριο, δύο ομάδες που παλεύουν τους δικούς τους δαίμονες σε ένα ζευγάρι που μπορεί να υποσχεθεί συγκινήσεις.

Το Τότεναμ – Μίλαν μέσα από τη γλώσσα των αριθμών

Η ήττα της Τότεναμ με 1-0 στον πρώτο αγώνα ήταν η πρώτη της ήττα σε πέντε αναμετρήσεις με την Μίλαν (2 νίκες, 2 ισοπαλίες) σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τα δύο προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια εναντίον της έχουν λήξει 2-1 (Απρίλιος 1972) και 0-0 (Μάρτιος 2011).

Η Μίλαν έχει κερδίσει μόνο ένα από τα 21 εκτός έδρας παιχνίδια της εναντίον αγγλικών ομάδων σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (7 ισοπαλίες 13 ήττες), νικώντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0 στο Ολντ Τράφορντ τον Φεβρουάριο του 2005. Έχει χάσει στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της στο Λονδίνο με συνολικό σκορ του 9-1.

Η Τότεναμ προχώρησε στις δύο από τις τρεις τελευταίες ευρωπαϊκές της συναντήσεις όταν έχασε τον πρώτο αγώνα, κάνοντάς το εναντίον του Άγιαξ στον ημιτελικό του UEFA Champions League 2018-19 και εναντίον της Πάσος Φερέιρα για την πρόκριση στο Europa Conference League 2021-22.

Η Μίλαν έχει αποκλειστεί σε μόλις τρεις από τις 21 προηγούμενες αναμετρήσεις νοκ-άουτ Ευρώπης/UEFA Champions League όταν κέρδισε τον πρώτο αγώνα, με τη Φέγενορντ (1969-70), τη Ντεπορτίβο ντε Λα Κορούνια (2003-04) και την Μπαρτσελόνα (2012- 13).

Η Τότεναμ έχει χάσει τέσσερις από τους έξι τελευταίους εντός έδρας αγώνες της στα νοκ άουτ της UEFA Champions League (2 νίκες), συμπεριλαμβανομένων των δύο τελευταίων (έναντι του Άγιαξ στον ημιτελικό 2018-19 και της Λειψίας στη φάση των 16 των 2019-20).

Η Μίλαν κέρδισε τους τρεις τελευταίους αγώνες της στο UEFA Champions League. Δεν έχει κερδίσει και στα δύο σκέλη σε νοκ άουτ φάση στη διοργάνωση από τον προημιτελικό του 2004-05 εναντίον της Ίντερ.

Η Τότεναμ έχει δεχτεί το πρώτο γκολ σε πέντε από τα επτά παιχνίδια της στο UEFA Champions League αυτή τη σεζόν, κρατώντας ανέπαφη την εστία της στα άλλα δύο παιχνίδια.

Ο Αντόνιο Κόντε έχει κερδίσει πέντε από τα έξι τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του εναντίον της Μίλαν σε όλες τις διοργανώσεις, με εξαίρεση την ήττα με 2-1 τον Οκτώβριο του 2020 ενώ ήταν επικεφαλής της Ίντερ.

Ο Χάρι Κέιν, έχει πετύχει μόλις ένα γκολ σε επτά παιχνίδια του UEFA Champions League αυτή τη σεζόν, έχοντας σκοράρει 20 στις πρώτες 24 εμφανίσεις του στη διοργάνωση. Ωστόσο, έχει πετύχει έξι γκολ στα έξι τελευταία παιχνίδια του στο Champions League στην έδρα της Τότεναμ.

Ο Ολιβιέ Ζιρού συμμετείχε σε έξι γκολ στις τελευταίες έξι εμφανίσεις του στο UEFA Champions League, τα διπλάσια από οποιονδήποτε άλλο παίκτη της Μίλαν αυτή τη σεζόν (4 γκολ, 2 ασίστ).

gazzetta.gr

The post Champions League: Με την… πλάτη στον τοίχο και στόχο την ανατροπή Παρί Σεν Ζερμέν και Τότεναμ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν, Τότεναμ,Champions League, pari sen zermen, totenam