5 καθημερινές συνήθειες που αποκαλύπτουν πολλά για την προσωπικότητά σου

Τίποτα τελικά σε αυτήν την ζωή δεν είναι τυχαίο, από την επιλογή που θα κάνεις στα παπούτσια σου, έως και την χειραψία που θα δώσεις, όλα έχουν εξήγηση και μαρτυρούν καλά κρυμμένες πτυχές της προσωπικότητας σου.

Κάποια πράγματα βγαίνουν αυθόρμητα και ασυνείδητα από μέσα μας, φανερώνονται καθημερινά σε πολλές πτυχές της ημέρας μας, αλλά δεν τα συνειδητοποιούμε, ούτε τα έχουμε αιτιολογήσει ποτέ. Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα φέρνει το Hack Spirit στην επιφάνεια, και έχει να κάνει με τις καθημερινές συνήθειες, οι οποίες αποκαλύπτουν αρκετά

για τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας.

Τι σημαίνει η επιλογή των παπουτσιών σου για την προσωπικότητα σου

Το Journal of Research in Personality έβαλε κάποιους ανθρώπους να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για τον χαρακτήρα τους και στην συνέχεια τους ζήτησε να βγάλουν μια φωτογραφία τα παπούτσια τους. Στην συνέχεια πήρε τις εικόνες αυτές και τις έδειξε σε άγνωστους ανθρώπους, από τους οποίους ζήτησε να περιγράψουν τον άνθρωπο που φοράει αυτά τα παπούτσια. Και ναι, οι περιγραφές που έγιναν μέσω των παπουτσιών, ήταν πάρα πολύ κοντά στο πως είχαν περιγράψει οι ίδιοι την προσωπικότητα τους, πριν φωτογραφήσουν τα παπούτσια τους.

Για παράδειγμα όσοι φορούσαν άνετα και αθλητικά παπούτσια, είχαν την τάση να συμφωνούν πιο εύκολα και να είναι πιο easy going χαρακτήρες. Όσοι προτιμούσαν ankle μποτάκια, η παπούτσια σε αυστηρό στιλ, ήταν πιο επιθετικοί και νάρκισσοι, ενώ ακόμη όσοι φορούν άβολα παπούτσια, είναι συνήθως πολύ χαλαροί και ψύχραιμοι άνθρωποι. Τέλος όσοι είχαν πολύ καθαρά και περιποιημένα παπούτσια, ήταν αγχώδεις και τελειομανείς!

Δυνατή ή χαλαρή χειραψία

Μια έρευνα του 2000 από το πανεπιστήμιο της Alabama δείχνει οι χειραψίες σε έναν άνθρωπο παραμένουν ίδιες σε όλα τα χρόνια της ζωής τους και αυτό αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητα τους. Εκείνοι που τείνουν να σφίγγουν περισσότερο το χέρι τους σε μια χειραψία, έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και νιώθουν σιγουριά για τον εαυτό τους. Ενώ εκείνοι που προτιμούν πιο χαλαρές και διστακτικές χειραψίες, είναι συνήθως ανασφαλείς ή μπορεί εκείνη τη στιγμή να ντρέπονται.

Ο τρόπος που απαντάς στο email σου

Μια ακόμη γνωστή έρευνα του ψυχολόγου Tomas Chamorro-Premuzic, απέδειξε πως όσοι στα email τους αναφέρονται συχνά με προσδιορισμούς, «Εγώ» και «Δικό μου», είχαν έντονα χαρακτηριστικά ναρκισσισμού, ενώ εκείνοι που τα παρέλειπαν και δεν αναφέρονταν στον εαυτό τους, ήταν πιο ευσυνείδητοι και αισιόδοξοι.

Το πόσο γρήγορα τρως

Όσοι τρώνε γρήγορα είναι παραγωγικοί, έχουν στόχους, τους αρέσει να είναι δραστήριοι, να ζουν νέες εμπειρίες ή απλώς είναι αγχωμένοι. Από την άλλη, όσοι τρώνε αργά θέλουν να έχουν τα πάντα υπό έλεγχο, να απολαμβάνουν τις στιγμές και να εκτιμούν τα καθημερινά απλά πράγματα στην ζωή.

Ο τρόπος που ξετυλίγεις το χαρτί της τουαλέτας

Το πιο ενδιαφέρον το αφήσαμε για το τέλος, αφού γνωστή έρευνα του Dr. Carle’s, αποκαλύπτει πως ο τρόπος που ξετυλίγουμε το χαρτί της τουαλέτας, μπορεί να αποκαλύψει το πόσο κυρίαρχοι ή επιτακτικοί είμαστε. Αν για παράδειγμα το ρολό το τραβάς από την έξω πλευρά, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είσαι ένας κυρίαρχος και δυναμικός χαρακτήρας. Αν όμως το τραβάς από την μέσα πλευρά, τότε το πιθανότερο είναι να έχεις πιο υποτακτικές πτυχές.

jenny.gr

The post 5 καθημερινές συνήθειες που αποκαλύπτουν πολλά για την προσωπικότητά σου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 καθημερινές συνήθειες που αποκαλύπτουν πολλά για την προσωπικότητά σου,