Τρία έργα και μια μελέτη για το λιμάνι της Ραφήνας εντάχθηκαν στο ΠΔΕ του υπουργείου Ναυτιλίας

Εγκρίθηκε η ένταξη τριών έργων και μιας μελέτης του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ειδικότερα, τα έργα που εντάχθηκαν είναι τα εξής:

-«ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΑΝΟΥΣ ΛΙΜΕΝΑ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ», προϋπολογισμού 204.000 ευρώ

-«ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΖΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑ ΘΕΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ

(ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ), προϋπολογισμού 248.000 ευρώ.

-«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 23/7/2018 (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ), προϋπολογισμού 71.920 ευρώ.

-«ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ, ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ», προϋπολογισμού 60.760 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται, στις σχετικές αποφάσεις του υφ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, με την υλοποίηση της παραπάνω μελέτης και των έργων, συνολικού προϋπολογισμού 584.680 ευρώ θα επιτευχθεί:

Η πλήρης αποκατάσταση των τμημάτων της χερσαίας ζώνης που υπέστησαν βλάβες από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018, δίνοντας ξανά ζωή και πνοή στον λιμένα Ραφήνας αλλά και την ευρύτερη περιοχή.Η κατασκευή έργων πυροπροστασίας και πυρασφάλειας σε καίριες περιοχές της χερσαίας ζώνης του λιμένος Ραφήνας και Αγίας Μαρίνας.Η αντιμετώπιση προβλημάτων κατολίσθησης των πρανών εντός του χερσαίου χώρου του λιμένα Ραφήνας και μέσα στο λιμάνι.

The post Τρία έργα και μια μελέτη για το λιμάνι της Ραφήνας εντάχθηκαν στο ΠΔΕ του υπουργείου Ναυτιλίας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα