Τουλάχιστον 2.700 απολύσεις, στη Βραζιλία, από τη LATAM Airlines

Σε τουλάχιστον 2.700 απολύσεις στη Βραζιλία, συμπεριλαμβανομένων και πιλότων, θα προχωρήσει η LATAM Airlines, καθώς ο υπό πτώχευση αερομεταφορέας αγωνίζεται να μειώσει τα κόστη του και να αντιμετωπίσει τις “αναταράξεις” που προκάλεσε στη βιομηχανία ο COVID-19.

Σύμφωνα με δηλώσεις, η LATAM Brasil δήλωσε ότι ξεκίνησε τη διαδικασία απολύσεων, η οποία θα διαρκέσει έως τις 4 Αυγούστου, μετά την οποία θα διαβούν την “πόρτα της εξόδου” τουλάχιστον 2.700 εργαζόμενοι.

Όπως

αναφέρουν οι εφημερίδες “O Globo” και “O Estado de S. Paulo” η LATAM μέχρι τώρα πλήρωνε τους πιλότους και το πλήρωμά της περισσότερο από τους ανταγωνιστές της στη Βραζιλία, ενώ η πανδημία του κορωνοϊού την ανάγκασε να «ακολουθήσει τις πρακτικές της αεροπορικής βιομηχανίας».

Οι απολύσεις, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αποτελούν τις ύστατες προσπάθειες μείωσης κόστους του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της Λατινικής Αμερικής.

Πριν από το ξέσπασμα του κορωνοϊού, η αεροπορική απασχολούσε 43.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, με τους περισσότερους στη Βραζιλία και τη Χιλή.

Η LATAM επιδιώκει να αναδιαρθρώσει το χρέος της, ύψους 18 δισ. δολ., ενώ τον περασμένο Μάιο υπέβαλε αίτημα προστασίας από τους πιστωτές της.

The post Τουλάχιστον 2.700 απολύσεις, στη Βραζιλία, από τη LATAM Airlines appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα