Το μεγαλύτερο λιμάνι των ΗΠΑ στα κοντέινερ (Λος Άντζελες) σημείωσε επίδοση ρεκόρ στο 12μηνο

Το πιο πολυσύχναστο λιμάνι των ΗΠΑ, το λιμάνι του Λος Άντζελες ολοκλήρωσε την οικονομική 12μηνη χρήση που έληξε τον Ιούνιο, μεταφέροντας 876.430 TEU τον Ιούνιο. Τους τελευταίους 12 μήνες, το λιμάνι του Λος Άντζελες σημείωσε οκτώ μηνιαία ρεκόρ.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, υπήρξε μια τεράστια ανισορροπία μεταξύ των εισαγωγών και των εξαγωγών τον Ιούνιο, με τις εξαγωγές να μειώνονται 12% σε 96.067 TEU, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2005, ενώ οι εισαγωγές ήταν 467.763 TEU, αυξημένες

κατά 27% από έτος σε έτος.

Τέλος, τα κενά εμπορευματοκιβώτια, που κατευθύνονταν κυρίως για την Ασία, σημείωσαν άνοδο 47% σε 312.600 teu τον Ιούνιο.

Οι προοπτικές για το μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων των ΗΠΑ παραμένουν υψηλές, ενώ η ζήτηση εισαγωγών αναμένεται να συνεχιστεί.

«Οι βασικοί οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες των ΗΠΑ θα παραμείνουν ισχυρές μέχρι το υπόλοιπο του 2021», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Port of Los Angeles, Gene Seroka. Ωστόσο, αυτό θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στις ήδη εκτεταμένες λειτουργίες τερματικών σταθμών.

Όπως ανέφερε η Seatrade Maritime News, η συμφόρηση αρχίζει να αυξάνεται και πάλι στα λιμάνια της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ.

The post Το μεγαλύτερο λιμάνι των ΗΠΑ στα κοντέινερ (Λος Άντζελες) σημείωσε επίδοση ρεκόρ στο 12μηνο appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα