Το «μεγάλο στοίχημα» της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ σε κατασκευές – παραχωρήσεις

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ «άνοιξε» τις εγκαταστάσεις της στο Μαρούσι, διεξάγοντας μια σημαντική εταιρική εκδήλωση.

Παρουσίασε το σχέδιό της για την «επόμενη ημέρα», το οποίο – μεταξύ άλλων – προβλέπει τη «δυναμική διείσδυση» της εταιρείας στις παραχωρήσεις και τις κατασκευές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, προβλέπει τη δημιουργία δυο νέων θυγατρικών, τη ΜΕΤΚΑ στις κατασκευές και τη Μ Παραχωρήσεις στις παραχωρήσεις, με «προίκα» 1 δις

ευρώ.

Το metaforespress.gr παραβρέθηκε στην εκδήλωση, στην οποία ξεχώρισε η λεπτομερής παρουσίαση / ομιλία από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα ακόλουθα:

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, δημιουργώντας τις δυο νέες εταιρείες, είναι προφανές ότι θα διεκδικήσει πιο σθεναρά τα μεγαλύτερα έργα υποδομών και παραχωρήσεων της Ελλάδας.

Και πράγματι, τα τελευταία χρόνια και για το μέγεθος της χώρας, έχουν προκηρυχθεί και θα προκηρυχθούν αρκετά έργα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ αισθάνεται σταδιακά πιο «έτοιμη» και πιο «ώριμη» σε κατασκευές και παραχωρήσεις.

Ίσως διαπιστώνει ότι κάποιες εγχώριες εταιρείες, λόγω ποικίλων αιτιών (εσωτερικών ή μη) έχουν «πατήσει φρένο» ή καλύτερα, δεν έχουν τη δυναμική του παρελθόντος.

Γι’ αυτό άλλωστε ακούγεται ότι ίσως η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ προχωρήσει στην εξαγορά κάποιας.       

-Εάν πάνε καλά οι δυο νέες εταιρείες, κανείς δεν αποκλείει την προσέλκυση νέων επενδυτών, την είσοδο στο ΧΑ ή ακόμα και την πώλησή τους, κ.α.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι ότι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ αναφέρθηκε με θετικό τρόπο στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τασσόμενος υπέρ της διεξαγωγής των δημόσιων έργων βάσει των «Πρότυπων Προτάσεων».

Το άρθρο Το «μεγάλο στοίχημα» της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ σε κατασκευές – παραχωρήσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα