Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά τον εκμηδενισμό των θανατηφόρων τροχαίων έως το 2050

Οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητούν πιο αυστηρά μέτρα οδικής ασφάλειας, όπως όριο ταχύτητας 30 χλμ. την ώρα και μηδενική ανοχή για την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, ώστε να επιτευχθεί ο εκμηδενισμός των θανατηφόρων τροχαίων ως το 2050.

Το σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν σήμερα, Δευτέρα και θα ψηφίσουν την Τρίτη, σημειώνει ότι περίπου 22.700 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως στους δρόμους της ΕΕ, ενώ

περίπου 120.000 τραυματίζονται σοβαρά.

Η μείωση της συχνότητας των δυστυχημάτων έχει παραμείνει στάσιμη τα τελευταία χρόνια και η ΕΕ δεν πέτυχε τον στόχο που η ίδια είχε θέσει της για μείωση κατά το ήμισυ του αριθμού των θανάτων από τροχαία ατυχήματα μεταξύ 2010 και 2020.

Για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, και να εκπληρωθούν οι φιλοδοξίες της ΕΕ για εκμηδενισμό των τροχαίων δυστυχημάτων έως το 2050, το Κοινοβούλιο πρόκειται να ζητήσει περισσότερες επενδύσεις για ασφαλέστερους δρόμους, όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα σε κατοικημένες περιοχές και περιοχές όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός ποδηλατών και πεζών, καθώς και μηδενική ανοχή στην οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Διαβάστε αναλυτικά το σχέδιο ψηφίσματος ΕΔΩ

The post Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά τον εκμηδενισμό των θανατηφόρων τροχαίων έως το 2050 appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα