Το 2025 οι πτήσεις θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2019, εκτιμά το Eurocontrol

Στη αναθεώρηση των εαρινών του προβλέψεων προχώρησε το Eurocontrol, σημειώνοντας ότι το 2025 οι αεροπορικές πτήσεις (11,1 εκατομμύρια) θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2019.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Αναλυτικότερα, επισημαίνεται ότι, από τον Οκτώβριο του 2022, οι πτήσεις στην Ευρώπη αναπτύχθηκαν βάσει του Βασικού σεναρίου (Base Scenario) του Eurocontrol.

Επίσης, ο αριθμός των πτήσεων στην Ευρώπη τη διετία 2023 – 2024 έχει αναθεωρηθεί ελαφρώς προς τα πάνω, λόγω της συνεχόμενης έντονης συσσωρευμένης ζήτησης (σταθερές κρατήσεις, ισχυρές τουριστικές ροές στη Νότια Ευρώπη).

Μετά

το 2025, η αύξηση των πτήσεων εκτιμάται ότι θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στο 1,5% ετησίως βάσει του Βασικού σεναρίου, λόγω των αβεβαιοτήτων κατά την προσεχή 7ετία (υψηλότερος πληθωρισμός, πίεση στις τιμές του πετρελαίου, κλιματική αλλαγή κ.ά.).

Ωστόσο, το Eurocontrol κάνει λόγο για κινδύνους που ελλοχεύουν και οι οποίοι θα συγκρατήσουν σε στάσιμα επίπεδα τον αριθμό των πτήσεων από το 2025 και μετά.

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τις εαρινές εκτιμήσεις του Eurocontrol πατήστε ΕΔΩ

Το άρθρο Το 2025 οι πτήσεις θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2019, εκτιμά το Eurocontrol εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα