Την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου μελετά η Cosco, με στόχο την άντληση κεφαλαίων

Την άντληση κεφαλαίων, μέσω της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE), εξετάζει ο κινεζικός ναυτιλιακός κολοσσός Cosco Shipping, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Όπως αναφέρεται, το χρηματιστήριο του Λονδίνου, μέσω συνέργειας με το χρηματιστήριο της Σανγκάης, θα επιτρέψει σε κινεζικές εταιρείες να εκδώσουν διεθνή πιστοποιητικά μετοχών (GDR), γεγονός που θα μπορούσε να ενισχύσει τη δυναμική του LSE

εν μέσω ανησυχιών ότι το Brexit θα αποδυναμώσει τη θέση του Λονδίνου στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν οι πηγές του Reuters, η Cosco Shipping Holdings, που είναι εισηγμένη σε Σαγκάη και Χόνγκ Κόνγκ, δεν έχει λάβει ακόμη την τελική της απόφαση, καθώς κάτι τέτοιο θα απαιτούσε την έγκριση των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών.

«Οποιαδήποτε άντληση κεφαλαίου θα είναι μεγάλη για να αξίζει τον κόπο και επίσης θα ενισχύσει τις διασυνδέσεις με ξένους επενδυτές», ανέφεραν στο Reuters οι πηγές, συμπληρώνοντας ότι «για πολιτικούς λόγους, το Λονδίνο και όχι π.χ. η Νέα Υόρκη, θα ήταν προτιμότερος προορισμός κεφαλαίων για την Cosco».

The post Την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου μελετά η Cosco, με στόχο την άντληση κεφαλαίων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα