Τι περιλαμβάνει το κρατικό «πακέτο» βοήθειας που θα λάβει η Air Canada

Στη σύναψη μιας σειράς συμφωνιών χρηματοδότησης χρέους και ιδίων κεφαλαίων προχώρησε η Air Canada με την κυβέρνηση του Καναδά, έχοντας έτσι τη δυνατότητα πρόσβασης σε ρευστότητα ύψους έως 5,879 δισ. δολ.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

«Η Air Canada εισήλθε στην πανδημία σχεδόν πριν από 1 χρόνο με έναν από τους ισχυρότερους

ισολογισμούς της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας σε σχέση με το μέγεθός της.

Έκτοτε, έχουμε συγκεντρώσει επιπλέον 6,8 δισ. δολ. ρευστότητας από δικούς μας πόρους για να μας στηρίξει μέσω της πανδημίας, καθώς η εναέρια κυκλοφορία βρίσκεται στον ναδίρ στον Καναδά και διεθνώς», δήλωσε ο Michael Rousseau, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Air Canada.

Όπως σημειώνει η αεροπορική, το κρατικό «πακέτο» βοήθειας προβλέπει επίσης πλήρως αποπληρωτέα δάνεια που η Air Canada θα αντλούσε μόνο όπως απαιτείτο, καθώς και μια επένδυση σε μετοχές.

Το κρατικό «πακέτο» βοήθειας

Αναλυτικότερα, η βοήθεια που θα λάβει η αεροπορική εταιρεία περιλαμβάνει τα εξής:

-Ακαθάριστα έσοδα 500 εκατ. δολ. για μετοχές της Air Canada στην τιμή των 23,1793 δολ. ανά μετοχή.

-1,5 δισ. δολ. υπό τη μορφή ασφαλούς επιστρεφόμενης πιστωτικής διευκόλυνσης με ασφάλιστρο 1,5% έναντι της προσφερόμενης τιμής του καναδικού δολαρίου (CDOR). Η διευκόλυνση εξασφαλίζεται με βάση την πρώτη εγγύηση από τα περιουσιακά στοιχεία της Aeroplan Inc., τις μετοχές της Air Canada στην Aeroplan, καθώς και από ορισμένα περιουσιακά στοιχεία της Air Canada, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πνευματικών δικαιωμάτων που σχετίζονται με το loyalty πρόγραμμα της Aeroplan.

-2,475 δισ. δολ. με τη μορφή τριών μη ασφαλισμένων πιστωτικών διευκολύνσεων ύψους 825 εκατ. δολ. το καθένα με: την 1η πενταετή δόση με 1,75% premium έναντι CDOR ετησίως, τη 2η εξαετή δόση με 6,5% ετησίως (αύξηση σε 7,5% μετά από 5 χρόνια) και την 3η επταετή δόση με 8,5% ετησίως (αύξηση σε 9,5% μετά από 5 χρόνια)

-Ως μέρος του «πακέτου» στήριξης, η Air Canada εξέδωσε συνολικά 14.576.564 εγγυήσεις που μπορούν να ασκηθούν για την αγορά ίσου αριθμού μετοχών της αεροπορικής, υπό την επιφύλαξη προσαρμογών, στην τιμή των 27,2698 δολ. ανά μετοχή κατά τη διάρκεια μιας 10ετούς περιόδου, που αντιπροσωπεύει το 10% της συνολικής δέσμευσης που διατίθεται σύμφωνα με τις παραπάνω πιστωτικές διευκολύνσεις χωρίς εγγύηση.

Το 50% εξ αυτών κατοχυρώνονται ταυτόχρονα με την υλοποίηση των πιστωτικών διευκολύνσεων και το υπόλοιπο 50% θα κατοχυρωθεί σε αναλογική βάση με τα ποσά που μπορεί να αντλήσει η Air Canada βάσει των παραπάνω μη εξασφαλισμένων πιστωτικών διευκολύνσεων.

-Έως περίπου 1,4 δισ. δολ. με τη μορφή μη ασφαλούς δόσης πιστωτικής διευκόλυνσης για την υποστήριξη επιστροφής χρημάτων σε εισιτήρια που δεν δικαιούνταν αποζημίωσης. Η διευκόλυνση θα έχει 7ετή διάρκεια, με ετήσιο επιτόκιο 1,211%.

Τέλος, σε σχέση με την κρατική συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιό της, η Air Canada συμφώνησε οι μετοχές και τα εντάλματα της αεροπορικής που εκδίδονται για λογαριασμό της κυβέρνηση να υπόκεινται υπό ορισμένους περιορισμούς μεταβίβασης, καθώς και ένα όριο άσκησης που να περιορίζει τα συνολικά δικαιώματα ψήφου της Κυβέρνησης από τις μετοχές που αποκτήθηκαν βάσει αυτής της επένδυσης (συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε άσκησης των ενταλμάτων) στο 19,99%.

The post Τι περιλαμβάνει το κρατικό «πακέτο» βοήθειας που θα λάβει η Air Canada appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα