Τέλος οι «ουρές» στην έξοδο της Αττικής Οδού στη Μεταμόρφωση. «Πράσινο φως» για την επέκταση της λεωφόρου Κύμης

Ήταν η πιο ώριμη από τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού και είναι η πρώτη που θα προκηρυχθεί, σκορπώντας… χαμόγελα στους χρήστες του αυτοκινητόδρομου.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε το «πράσινο φως» για την προκήρυξη της επέκτασης της λεωφόρου Κύμης, που θα συνδέει την Αττική Οδό με την εθνική οδό, με προϋπολογισμό 434 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Η επέκταση της λεωφόρου Κύμης θα ξεκινά από τον ομώνυμο κόμβο της Αττικής Οδού και θα καταλήγει, μετά από σχεδόν 3,8 χλμ.,

στον κόμβο Καλυφτάκη της εθνικής οδού στην Κάτω Κηφισιά, προσφέροντας εναλλακτική δίοδο και συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση της κορεσμένης Αττικής Οδού και ιδίως του κόμβου της Μεταμόρφωσης.

Το έργο θα περιλαμβάνει μία σήραγγα υπόγειας εξόρυξης 1,25 χλμ. και μία σήραγγα με τη μέθοδο cut and cover 1,15 χλμ.

Εκτός από την επέκταση της λεωφόρου Κύμης, ακολουθούν άλλες δυο επεκτάσεις της Αττικής Οδού.

Συγκεκριμένα, η επέκταση της Αττικής Οδού έως τη Ραφήνα, η οποία θα ενισχύσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα του λιμένα της Ραφήνας.

Τέλος, η τρίτη επέκταση αφορά τη σύνδεση της περιφερειακής Υμηττού (με υπόγεια σήραγγα) με την λεωφόρο Βουλιαγμένης και η αναμόρφωση της τελευταίας σε ελεύθερη λεωφόρο με ανισόπεδους κόμβους, δίχως φανάρια. Η επέκταση θεωρείται κρίσιμη για την επένδυση στο Ελληνικό.

Φ. Φωτ. 

The post Τέλος οι «ουρές» στην έξοδο της Αττικής Οδού στη Μεταμόρφωση. «Πράσινο φως» για την επέκταση της λεωφόρου Κύμης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα