Τέλη του 2023 – αρχές του 2024 έτοιμο το Πάτρα – Πύργος, σύμφωνα με τον Κ. Καραμανλή

Για την τελική έγκριση της κατασκευής του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Ο υπουργός εξήγησε ότι ο δρόμος θα ήταν έτοιμος το 2019, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο πράγμα που έκανε το 2015 ήταν να ακυρώσει το διαγωνισμό, που είχε ξεκινήσει η Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, και να σπάσει

το έργο σε κομμάτια.

«Αυτό το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για να ευνοήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος μετά από αυτό συμμετείχε στον τραγελαφικό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», υπενθύμισε.

Ο κ. Καραμανλής εξήγησε ότι η εμπειρία έδειχνε πως ο δρόμος δε θα γινόταν ποτέ εάν παρέμενε «σπασμένος» σε οκτώ κομμάτια, γι’ αυτό και η Κυβέρνηση μπήκε σε διαπραγμάτευση ώστε ο δρόμος να επιστρέψει στον παραχωρησιούχο προκειμένου να γίνει και φθηνά και γρήγορα.

Επισήμανε ότι η έγκριση της Κομισιόν ήρθε μετά από μία δύσκολη διαπραγμάτευση, με την καθοριστική παρέμβαση και του πρωθυπουργού, και προανήγγειλε ότι «το έργο ξεκινάει στις αρχές του χρόνου και θα είναι έτοιμο τέλος του 2023 – αρχές του 2024».

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επισημαίνοντας ότι η αύξηση του στόλου λεωφορείων στην Αθήνα έφτασε το 55% και ότι καθημερινά γίνονται σημειακές παρεμβάσεις και εντείνονται οι έλεγχοι στις γραμμές με την περισσότερη κίνηση, ώστε να γίνει η καθημερινότητα των πολιτών πιο εύκολη.

The post Τέλη του 2023 – αρχές του 2024 έτοιμο το Πάτρα – Πύργος, σύμφωνα με τον Κ. Καραμανλή appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα