Τα ΕΛΤΑ ελπίζουν να πουλήσουν ρεύμα αξίας 20 εκατ. ευρώ, το 2018, ως εναλλακτικός πάροχος

Μονόδρομο αποτελεί για τα ΕΛΤΑ η άντληση εσόδων από εναλλακτικές πηγές. Μια από αυτές είναι η πώληση ηλεκτρικού ρεύματος, στο πλαίσιο απελευθέρωσης της εγχώριας αγοράς.

Τα ΕΛΤΑ εισήλθαν πέρσι στην αγορά αυτή, ως προμηθευτής ηλεκτρικού ρεύματος από το ΛΑΓΗΕ, με στόχο την ιδιόχρηση και τη δημιουργία πελατειακής βάσης ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Ως επόμενο βήμα, μετά

την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της επιχείρησης, έχει σχεδιαστεί, εντός του 2018, η προσέλκυση πελατών με στοχευμένες ενέργειες αξιοποίησης του δικτύου και ενεργειών προώθησης.

Ο στόχος είναι να καταστούν τα ΕΛΤΑ ο πρώτος εναλλακτικός προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην ελληνική αγορά, διατηρώντας παράλληλα το ελάχιστο δυνατό ποσοστό επισφαλειών.

Κύρια συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα επιτρέψουν τη δυναμική είσοδο στην αγορά ηλεκτρισμού, σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού, «είναι το εκτενές δίκτυο καταστημάτων και πρακτορείων που στηρίζεται στην προσωπική επαφή και η αξιοπιστία που απορρέει από το brand name ΕΛΤΑ».

Για το 2018, προβλέπεται πώληση 72,5 χιλ. MWh, η οποία θα αποφέρει έσοδα, ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται, μεταξύ άλλων, στη δυνατότητα εξυπηρέτησης σε ηλεκτρισμό, εκτός από τα 1.500 καταστήματα των ΕΛΤΑ, των εργαζομένων και συνεργατών τους σε όλη την Ελλάδα.

Φ. Φωτ.

The post Τα ΕΛΤΑ ελπίζουν να πουλήσουν ρεύμα αξίας 20 εκατ. ευρώ, το 2018, ως εναλλακτικός πάροχος appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα