Τα ΕΛΤΑ ανέθεσαν μελέτη για την αναγνώριση και αξιολόγηση των βασικών επιχειρηµατικών κινδύνων

Την εκπόνηση µελέτης για την αναγνώριση και αξιολόγηση των βασικών επιχειρηματικών κινδύνων των ΕΛΤΑ, από την εταιρεία GRANT THORNTON, έναντι 20.000 ευρώ, ανέθεσε ο Οργανισμός.

Σημειώνεται ότι, τα τελευταία χρόνια, τα ΕΛΤΑ παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών, εξαιτίας της πτώσης του «παραδοσιακού»

ταχυδρομείου και της μη επαρκούς αποδοτικότητας στην εξεύρεση εναλλακτικών πόρων.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, οι μακροοικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, επί σειρά ετών, δημιουργούν ισχυρές πιέσεις στην ταχυδρομική αγορά, οδηγώντας αφενός στη μείωση ζήτησης ταχυδρομικών υπηρεσιών, εκ μέρους των καταναλωτών και αφετέρου, στη συνεχή τάση εξοικονόμησης ταχυδρομικών δαπανών, εκ μέρους των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επιχειρήσεις παρέχουν κίνητρα προς το πελατολόγιό τους για ηλεκτρονική επικοινωνία, μειώνουν τη συχνότητα ταχυδρομικών αποστολών και μετατοπίζουν επιστολές σε χαμηλότερα κλιμάκια βάρους, με αποτέλεσμα την αλλαγή κλίμακας τιμολόγησης.

Το εντονότερο πρόβλημα της επιχείρησης αποτελεί η στενότητα ταμειακών διαθεσίμων, εξαιτίας της καθυστέρησης είσπραξης του συνόλου της αποζημίωσης της Καθολικής Υπηρεσίας και των συσσωρευμένων οφειλών φορέων του ελληνικού δημοσίου.

Πέρσι, ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας ανήλθε σε 310,7 εκατ., έναντι 311,7 εκατ. το 2016, μειωμένος κατά 0,3%, ενώ οι ζημιές μετά από φόρους διευρύνθηκαν στα 15,9 εκατ., έναντι 13,6 εκατ.

The post Τα ΕΛΤΑ ανέθεσαν μελέτη για την αναγνώριση και αξιολόγηση των βασικών επιχειρηµατικών κινδύνων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα