Τα ανολοκλήρωτα έργα των νησιών χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ, υποστήριξε ο υφ. Ναυτιλίας

Τα ανολοκλήρωτα έργα των νησιών χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, στην τελετή εγκαινίων του νέου λιμένα της Σύμης.

«Η κατασκευή της αποβάθρας στη θέση Πέταλο ήταν ένα κρίσιμο έργο για το νησί, που όμως πέρασε από σαράντα κύματα για να ολοκληρωθεί και μέχρι πριν από λίγο καιρό, κινδύνευε να αποτελέσει μέρος της μακράς λίστας των ημιτελών έργων στην

πατρίδα μας.

Το έργο εντάχθηκε το 2011 στο ΠΕΠ Ν. Αιγαίου, με προϋπολογισμό 5,5 εκατ. ευρώ και η υλοποίηση του ξεκίνησε το 2012.

Ωστόσο μέχρι και το 2015, ο ρυθμός υλοποίησης του έργου ήταν πολύ χαμηλός, με αποτέλεσμα την υποχρεωτική απένταξή του από το πρόγραμμα», ανέφερε ο κ. Σαντορινιός, συμπληρώνοντας ότι «σε κείνο το κομβικό σημείο έπρεπε να ληφθούν τολμηρές αποφάσεις για την τύχη του έργου.

Έτσι σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Χαρίτση, πήραμε μια γενναία απόφαση: όλα τα ανολοκλήρωτα έργα των νησιών μας να χρηματοδοτηθούν με πόρους του ΠΔΕ, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα ολοκλήρωσής τους, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και παράλληλα να αποφευχθεί ο κίνδυνος επιστροφής των κοινοτικών πόρων, που είχαν ήδη απορροφηθεί».

The post Τα ανολοκλήρωτα έργα των νησιών χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ, υποστήριξε ο υφ. Ναυτιλίας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα