Συρρίκνωση στόλου και 4.500 απολύσεις στο πλάνο της EasyJet για να ανακάμψει από τον κορωνοϊό

Η EasyJet σχεδιάζει να προχωρήσει σε έως και 4.500 απολύσεις, καθώς και σε συρρίκνωση του στόλου της κατά 15%, με στόχο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που αφήνει πίσω του ο κορωνοϊός στην διεθνή ταξιδιωτική αγορά.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας, που απασχολεί πάνω από 15.000 εργαζόμενους σε 8 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι από τους τελευταίους “παίκτες” της αγοράς που ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε απολύσεις λόγω του Covid-19.

Η

εταιρεία δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με το προσωπικό της άμεσα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η μείωση του στόλου της θα ανέλθει στο 15%, δηλ. θα καθηλωθούν 302 αεροσκάφη έως το τέλος του 2021.

Παράλληλα, θα προχωρήσει σε μείωση του λειτουργικού της κόστους μέσω της επαναδιαπραγμάτευσης των συμφωνιών της με αεροδρόμια, προμηθευτές συντήρησης και διαφημίσεις.

Πάντως, όπως σχολιάζουν διεθνείς αναλυτές της αεροπορικής αγοράς, οι περικοπές της EasyJet, οι οποίες είναι μεγαλύτερες από αυτές των Ryanair και Wizz Air, οι οποίες ανακοίνωσε ότι θα απολύσουν το 15% και το 19% του προσωπικού τους, αντίστοιχα.

Τέλος, η βρετανική εταιρεία εκτίμησε ότι, ως το δ’ τρίμηνο του έτους, θα έχει καταφέρει να πετάει με περίπου το 30% της συνολικής χωρητικότητας των αεροσκαφών της.

The post Συρρίκνωση στόλου και 4.500 απολύσεις στο πλάνο της EasyJet για να ανακάμψει από τον κορωνοϊό appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα